22. okt 2012 20:41
Nekoč sem napisala zgodbo o tem, kako sem v eni nobl restavraciji gledala kuharja, ki je s kosmatimi rokami mešel velik vajdlek solate, da so se mu oljne solzice nabirale na dlakah. Od takrat ne jem solate v velikih poudbah.
Kasneje je kuhar, ki mi včasih naloži krožnik, povedal, da morajo imeti obrite roke. Ne vem, ali se meni zdi, da nimajo obritih tačk.
Glede Bineta pa imam pomislek. Ni faca za TV. Nima seksapila, nima šarma, ko se nasmeji, se mi zdi, da je prisiljeno. Pač ni pravi.
Videti je napet kot struna in slabo prenaša stres. Veliko stvari niso pokazali, vendar se mi dozdeva, da je bilo premalo narejeno na organizaciji dela, izpostavljanju kritičnih zadev vnaprej. Ta šov je zanj prevelik zalogaj: nima nič flegmatike ( ki bi jo lahko rešil s šarmom, če bi ga imel), nihče s tovrstnim šovom nima izkušenj, delo z novinci za tako ponudno je zelo zahtevna zadeva, ker ne pozna njihovih slabosti, tudi kamere naredijo svoje.
Naslednjič naj Bineta pošljejo v en wellnes, da ne bo vedno zgledal kot prestrašena srna. Namesto, da bi me prevzel, se mi tako zasmili, da bi ga raje tolažila kot pa gledala njegove umetnije.
Tudi tokrat nam servirajo pikantne zadeve in malo kulinarike, ki sem jo pričakovala. Režija za denar.
Predlagam, da naslednjič naredijo gostilno, v katerih usposobijo za normalno kuhinjo ljudi z zavoda in jim nato dajo možnost, da se preživijo z novim znanjem.
Predvidevam, da bo zmagovalec Rok, če bo dobil simpatije, mogoče Jani, ki je čeden, ali Nik, ki se še ni povsem izvalil.
Tisti, ki bo dobil v najem gostilno, bo imel slej ko prej običajno ponudbo, ker sicer ne bo preživel.
Pa še nekaj: šele zdaj je jasno, da za naloženim krožnikom stoji dobra ekipa. Zato sem včeraj potrpežljivo čakala na svoj obed in poslušala šume iz kuhinje v enem dobrem lokalu.
PS Glede Mateja in kmetije se nisem nič zmotila v predvidevanjih.
F r i n a