18. sep 2014 8:40
V tistem, ki sem ga jaz pila, so bile poleg tapiokinih perl še "poping juice" in so bile točno na tak način. Saj mislim, da veš o katerem ponudniku bubble tea v Ljubljani govorim a ne?
tamalaursa
18. sep 2014 8:40
V tistem, ki sem ga jaz pila, so bile poleg tapiokinih perl še "poping juice" in so bile točno na tak način. Saj mislim, da veš o katerem ponudniku bubble tea v Ljubljani govorim a ne?
tamalaursa
18. sep 2014 9:30
Vrtejbenka, kje si kupila agar-agar?
Bernarda
18. sep 2014 10:58
Imajo ga tudi v večjih sosedih na policah z zdravo hrano.
Loni Makaroni
18. sep 2014 11:14
Malo sem pregledala cene po trgovinah in potem kupila v trgovini z zdravo prehrano v Qlandija centru..razlika je bila kar 2 eura na vrečko iste gramature.Delovalo mi je drago,toda,kot sem že napisala za 1 dcl tekočine sem uporabila ravno žličko agar agar želatine.Tako da ena vrečka bo kar za večkratno uporabo.Iz te količine pride zelo veliko kapljic,recimo na moji sliki so narejene nekje iz 1/4 količine..Med gledanjem fuzbala (bravo Maribor ) sem jih skoraj vse pojedla,nekaj jih pustila za danes,da vidim kako se obnesejo.Žal ne najboljše,so se pomanjšale,drugače tekstura enaka,okus tudi.
Tako da za dekoracijo je najbolje jih pripravit isti dan..postopek pa je itak zelo lahek in nam vzame malo časa.
Vrtejbenka
18. sep 2014 22:55
Hm, jaz pa razmišljam, da bi te kroglice naredila iz robidovega sirupa in jih potem uporabila npr. v smetanovo-maskarponejevi kremi kot filo za torto? Le ne vem ali bi obdržale obliko? Ja, pa agar-agar moram nekje kupit, ker še nikoli nisem delala z njim.
Mogoče bi to bilo tudi zamaskirano sadje v bonbonček, ker moja ta mala vnukinja sploh ne je sadja? (Bonbone bi pa jedlana polno
BABI 2+2
19. sep 2014 0:14
Ta telečja krača, ki so jo danes delali, mora biti pa res zelo dobra.Vsak dan znova šef Bine preseneča s slovenskimi jedmi,ki so narejene res zelo zanimivo po njegovih recepturah. Ima zelo veliko znanja in neverjetnih zamisli.
mopsika
19. sep 2014 12:55
Kaj niso delali iz svinjske krače?
čokobananca
19. sep 2014 13:57
So da, bila je svinjska, saj telečja je veliko večja :)
testeninca
19. sep 2014 17:02
Svinjske krače so bile ja..toda glede na velikost so najbrž od odojka,manjšega prašička..v mesnicah pa jih težko dobiš.Danes sva z mojim bila v Leclercu ,nabavil je pasto rdečega karija..sedaj še mreno..bomo sprobali tudi te kračke.Eno kračo bomo vakumsko zapakirali in jo počasi kuhali v navadnem loncu,ker nimamo tega sous-vide kuhalnika,pa da vidimo.
Vrtejbenka
19. sep 2014 17:32
Pravi imate,ne vem zakaj so mi šle po glavi telečje,mogoče zato,ker sama naredim res večjo svinjsko kračo,kot so bile te. Kakorkoli,dobre pa verjetno so.
mopsika
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hrustljav rogljiček s sladoledom
Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom