Gostilna išče šefa - resničnostni šov na poptv

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

26. sep 2013 12:57

Zjutraj sem si prevrtela oddajo.Všeč mi je da si  šef Bine sam izbira ekipo.Ne razumem pa enih tekomovalk (tekmovalcev še nismo videli),kako so se pripravile.Če bi se jaz prijavila,ma cel teden kuham doma to jed,z katero bi se prvič predstavila šefu.Pa še koga povprašala za nasvet,kako izboljšat okus,ali pa naredit krožnik.Mislim da že z tem pokaže tekomovalec odnos do oddaje in predvem odnos,spoštovanje do šefa.

Všeč mi je bila sladica,pomarančna z figami,pa zelenjavna zloženka na kuskusu,najbolj pa pritegnila jed ješprenj z jurčki in kranjsko klobaso.Zelo zanimiva kombinacija..ne bi se odrekla receptu.

Vrtejbenka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

26. sep 2013 13:19

kvačkarica je napisal/a:

Desanka, če imaš Amis, se ti splača dati mesečno 2 evra zraven in lahko gledaš na določenih programih za 72 ur za nazaj oddaje in filme.Pri nas tole kar pridno koristimo.lp



kvačkarica

 

Tudi drugi ponudniki, ne samo amis,  imajo opcije gledanja filmov za nazaj, pa snemanje filmov in oddaj, če te ni doma, in tudi da si film prevrtiš nazaj, če kakšne prizore zamudiš med gledanjem (greš na stranišče na primer ...9

mamamia

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

26. sep 2013 13:44

Jaz sem tudi gledala prejšnjo, in kolikor mi bo čas dopuščal bom tudi letošnjo sezono. In ni me sram tega povedat ;) .

V včerajšnji oddaji me je presenetila izrazita nesamokritičnost nekaterih tekmovalk. Verjamem, da dela trema ampak vseeno no.. dat enemu takemu stručkotu kot je Bine na krožnik dekoracijo iz osemdesetih, pa navadno pečeno bedro s popečeno polento (ali karkoli je tisto že bilo), ali melancane s feta sirom ki so evergreen večine slovenskih piknikov...

A punce niso nič gledale katere od neštetih kuharskih oddaj - pa naj bo to Jamie, Rudolf, Anna..Nigella.. kako se oblikuje lep krožnik, sveže sestavine, lepe barve. V bistvu so me bolj razočarale tiste, ki imajo kuharsko izobrazbo pa iz tega niso nič potegnile -- vsaj videti ni bilo. Od vsega so mi zanimanje zbudile samo čokoladna tortica, ječmenota z jurčki in kuskusov zelenjavni tris s piščancem. Dejstvo je, da se je že v prvi oddaji pokazalo, da je "hišni" nivo ljubiteljskega kuhanja nekaj povsem drugega, kot profi kuhinja. Pa še profesionalke se zelo razlikujejo ena od druge. Jasno mi je, da je PopTV namerno izbral in take in drugačne, da bo bolj zanimivo, samo nekatere se očitno niso zavedale, da so tam bolj za "kanon futer".

Morda bo koga zbodlo, kaj jaz tu zdaj nekaj otresam - tema je namenjena komentiranju oddaje, pa sem to naredila, a ne. Sama se nisem prijavila, ker ne verjamem, da bi imela kaj pokazati in me take zgodbe niti ne mikajo. Kdor pa se na tak način izpostavi, pa mislim, da bi moral imeti določen nivo samokritike in biti pripravljen požreti marsikatero pikro.

Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

emalisej  

član od: 16.1.2013

sporočila: 60

26. sep 2013 14:31

Kar se tiče tistega bedra na polenti-a  ga ni tista ženska nonstop kar z roko prijemala? Tako neapetitlih. Je pa res bilo že na začetku videti, katere imajo jasen cilj in katere ne. Ker so res izstopale z energijo in znanjem. To je edini resničnostni šov, ki ga spremljam, ker rada gledam kuharske oddaje. Najbolj pa me je v bistvu razočarala tista kuharica, ki je dala za dekoracijo pomidor in peteršilj: popolnoma neizvirno, pa še fejst zastarelo.

emalisej

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

26. sep 2013 14:38

Tinca, najprej opravičilo, ker boš gledala oddajo. Zakaj? Prav imamo tisti, ki jo bomo gledali in tisti, ki je ne bodo. Vsak po svoje.

Dama, ki je pripravila polento in kurje bedro, ja ta pa je bila za hece. Nimam se za neko hudo kuharco, a takega obroka še domačim ne bi pripravila. In tu se vidi, kako smo ljudje različni, mogoče je tej Vesni tak obrok super in ga je predstavila, misleč, da bo šefa navdušila. Človek se vpraša, kje je tu samokritika, a očitno je tako.

Jaz rada gledam to oddajo tudi zato, ker nekaj pa le odneseš s kuharskega področja, vse tiste obrobnosti, ki sicer začinijo oddajo pa vzamem v zakup. Saj je skoraj tako kot v parlamentu, nivo ni nič slabši ali boljši, bi rekla. Pa veliko spremljam parlamentarni program in se celo še jezim, tukaj se pa tudi malo zabavam.

Tudi jaz ti želim eno kastrolco smeha!

 

naor

MOON  

član od: 18.6.2008

sporočila: 187

26. sep 2013 17:18

Meni je bila tudi smešna oz. bolj posrečena ta s polento pa kurjim bedrom, ko ji je že zmanjkalo časa, ga je ona še zmeraj z roko prijemala in obračala po ponvi, sem se kar dober nasmejala. Mislim da bo tukej še veliko smeha, tistim pa ki bodo sodelovali pa vrjetno tudi kakšna solza ne uide.

MOON

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

26. sep 2013 17:28

Naor..jaz pa parlamentarnega programa že dooolgo časa ne gledam več..pa ga tudi ne pogrešam..Se pa strinjam z teboj,da ti taka oddaja tudi nekaj novega doprinese,sploh potem ,ko bodo kuhali po šefovih receptih.

A ima mogoče kakšna njegovo knjigo???

Zvečer pa bomo videli,kako jim gre prepoznavanje mesa.................

Vrtejbenka

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

27. sep 2013 8:05

Punce a ve kaj režete na bruno mars? Ker meni se ta tehnika zdi res zahtevna . Drugače pa ja bom gledala, kolikor bom mogla ker letos (končno?) začnem z faksom . Ene par punc mi je že zelo všeč, tale Vanesa je bila pa taka slika, da večje nisem videla. Me čudi, da je niso obdržali zraven že zaradi šova. 

tamalaursa

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

27. sep 2013 8:45

tamalaursa je napisal/a:

Punce a ve kaj režete na bruno mars? Ker meni se ta tehnika zdi res zahtevna . Drugače pa ja bom gledala, kolikor bom mogla ker letos (končno?) začnem z faksom . Ene par punc mi je že zelo všeč, tale Vanesa je bila pa taka slika, da večje nisem videla. Me čudi, da je niso obdržali zraven že zaradi šova. 



tamalaursa

Če si imela v mislih v mislih način rezanja brunoise, potem seveda vsaj jaz precej režem na ta način. Predvsem takrat, ko želim, da je zelenjava skuhana zelo hitro.

 

 

nola

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

27. sep 2013 9:05

Seveda sem imela v mislih to ampak sem se spomnila samo izraza od Vanese (bruno mars) . Jaz bi se tudi rada naučila vseh teh osnovnih tehnik rezanja. 

tamalaursa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti