17. sep 2012 11:24
Odvisno tudi od starosti otrok in kako pogosto se to dogaja.
Sin, vsak čas bo star 27 let, še ni pripeljal nobene domov, niti tiste ne, s kateri je bil skupaj dve leti. Spoznali smo se le, ko je imel doma zabavo za rojstni dan in nas je predstavil. Je bilo tako, da dekle ni želelo, da se spoznamo oziromani želela hoditi k nam. Prihajala je le, ko nas ni bilo doma in tudi kdaj ostala. Izkazalo se je, da nekako ni najbolj resno mislila ostati z našim sinom, tako da je verjetno ocenila, da bolje da ne navežemo stikov. On pa tudi ni vztrajal, je upošteval njeno željo.
Hči je prvega pripeljala domov pri 23 letih, fant ostane pri nas čez konec tedna, prideta namreč skupaj iz Ljubljanem, kjer študirata. V gatah se tudi občasno srečamo, po kakšnem naključju, ko hodimo sem in tja po hiši, iz tega ne delamo problema. Tudi svakinja je v kratkih hlačah in modrcu skakala po hiši, ko je prvič stopil čez prag in sta se pač tako spoznala. Nič takega, se zgodi.
S fantom se dobro razumemo. Rekli smo mu, da ko je pri nas, naj si hrano in pojačo jemlje sam, tudi zajtrk si sam pripravi, ker s hčero pač vstajata pozneje kot mi. Jaz jima kavo pripravim ali tudi zajtrk, če tako nanese, sicer se znajdeta sama, kosilo imamo običajno skupaj in hči včasih pomaga, včasih ne, odvisno kako nanese. Kopalnico in stranišče imata otroka svojo, tako da s tem ni težav, babica, ko je ni, jima odstopi svojo spalnico, da se ne tiščita na hčerini ozki postelji.
Mene bi sicer motilo nenehno menjavanje prihajajočih fantov in deklet, če bi to pomenilo večkratno ostajanje po nekaj dni pod našo streho in bi me kakšne stavri motile. Sedli bi skupaj z našimi otroki in se pogovorili, postavili meje - kot je rekla nola, pravila postavlja tisti, ki plačuje položnice. In pri nas je vedno odpadel izgovor, da "drugi pa to lahko". Sicer pa vsakemu lahko toliko hodiš po glavi, kot si dovoli.
Me pa ne bi motilo, če bi fantje in dekleta prihajali "do vrat", kot se reče, toliko da se spoznamo in da vemo, s kom je naš otrok zunaj. preveč domačnosti v pubertetniških letih se mi nekako ne zdi na mestu, a kaj vem kako bi ravnala, če bi se mi to bilo tudi zgodilo.
Zmenit se je treba, ni druge. Je pa res, da je pri naših prijateljih kot domač že tretji fant njihove hčere, pa jih ima šele 18 ....
mamamia