20. sep 2012 16:34
Tudi jaz imam novo pogruntavščino: kruh, namazan s putrčkom, gor pa položeni sušeni paradižniki (ki so se kopali v olju). Za umret dobro.
MBrando: a paštete/namaze pa tudi delaš kaj sam?
pirnica
20. sep 2012 16:34
Tudi jaz imam novo pogruntavščino: kruh, namazan s putrčkom, gor pa položeni sušeni paradižniki (ki so se kopali v olju). Za umret dobro.
MBrando: a paštete/namaze pa tudi delaš kaj sam?
pirnica
20. sep 2012 19:46
Ko sem odraščala smo običajno jedli za malico: sladkano vodo, posoljeno narezano čebulo.
Pri babici sem jedla ( ko je bolj debela sestrična nesla mleko v dolino) na tanko namazano belo svinjsko mast, ki so je posula s sladkorjem.
Punčki, ki pri nas noče jesti sira, ker ga nikoli ne je, sem zadnjič za naše dete pripravila: rezino kruha, rezino kumare, tanko, tanko in rezino tanko narezanega sira, oblikovanega z modelom za velik piškot- išler. BOjda je samo tak sir.
F r i n a
20. sep 2012 20:57
frina je napisal/a: |
Ko sem odraščala smo običajno jedli za malico: sladkano vodo, posoljeno narezano čebulo. Pri babici sem jedla ( ko je bolj debela sestrična nesla mleko v dolino) na tanko namazano belo svinjsko mast, ki so je posula s sladkorjem. Punčki, ki pri nas noče jesti sira, ker ga nikoli ne je, sem zadnjič za naše dete pripravila: rezino kruha, rezino kumare, tanko, tanko in rezino tanko narezanega sira, oblikovanega z modelom za velik piškot- išler. BOjda je samo tak sir.
|
20. sep 2012 22:37
Ko sem odraščala smo običajno jedli za malico: sladkano vodo, posoljeno narezano čebulo.
|
Točno! Fuj in fej, zdaj se sprašujem kako sem sploh lahko to včasih pila.
luccka
21. sep 2012 8:22
Sladkane vode sploh ne spravim po grlu, le če imam hipo.
Naša kandidatka za nevesto je šla bruhat, ko smo imeli za kosilo: belo župo in prerezan krompir.
Uskukančki, skuhani v slanem kropu, zaliti z mlekom. Poleg pa krompir, prerezan, kuhan v lupini, nato pa se namaka v skupni krožniček s soljo.
Pravijo, da prej pozabiš domači jezek kot okus hrane, ki si jo jedel kot otrok.
F r i n a
21. sep 2012 8:57
Sladkane vode sploh ne spravim po grlu, le če imam hipo. Naša kandidatka za nevesto je šla bruhat, ko smo imeli za kosilo: belo župo in prerezan krompir. Uskukančki, skuhani v slanem kropu, zaliti z mlekom. Poleg pa kruh, prerezan, kuhan v lupini, nato pa se namaka v skupni krožniček s soljo. Pravijo, da prej pozabiš domači jezek kot okus hrane, ki si jo jedel kot otrok.
|
Tegale pa čisto nič ne razumem Kruh, kuhan v lupini? Kakšni?
Issi
21. sep 2012 9:20
Issi je napisal/a: | ||
Tegale pa čisto nič ne razumem Kruh, kuhan v lupini? Kakšni?
|
Krompir je imela Frina v mislih. Prerezan krompir, kuhan v olupku, ki se ga pomaka v skupni krožnik s soljo.
zeta
30. dec 2012 16:42
Kje ste ostali s to temo ? :)) Sicer premlada, da bi se spomnila takih zadev, spomnim se le, ko me je enkrat stara mama hotela prepričati naj pojem ''u žup kromper'', pa sem, 4letna, rekla, da tega pa še nikol nisem jedla in tudi nikoli ne bom :D haha, Je pa kulinarika zanimiva tudi iz zgodovinskega vidika, in kako malo smo (ali pa so) včasih imeli, pa so bili vsi zadovoljni, danes se pa vse govori samo okoli iPodov, iPadov, televizij, telefonov, vsaki dve leti nov avto pa itd, itd..
petia9Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pohorska gibanica
Tajska rdeča curry pasta