29. avg 2012 15:01
MAMAMIA: za recept se priporočamo VSIIIIIIIIII. A ne družba?
, kako pa ste me sedaj RAZVESELILI in presenetli. Da ste tako množnično "obdelali" mojo novo temo in da je PADLO toliko idej, pa si ne bi mislil.
Vsakemu posebej podarjam in , za ideje in priporočila pa .
Upam da sem vam vsaj malo povrnil, kar ste mi mi dali.
Vidim da nas je kar nekaj, kar uživamo še v starih nona forah. Čeprav še relativno mlad in neveden okoli masti, xy mešanc, za katero eno pa že čakamo da nas mamamia razveseli, raznih pravih kav da cukr not stoji, pa smetane iz mleka na kruhu, vseeno globoko spoštujem takšno prehranjevanje. To je del entitete skupnega območja. Območja naše lepe male deželice. In rad imam da vsaj del tradicije preživi in se nadaljuje, pa četudi v, za moderni pogled, nezdravi hrani.
Občasno in takrat z polno mero užitka to ne bo nobenega ubilo.
Marsikatero opcijo bom sprobal in si marsikaj zapisal. Pravi gurman je tisti, kateri probava, si razbija glavo okoli okusov, išče, sprašuje, proba in je odprt za čim več različnih stvari.
Me veseli da se kar nekaj ljudem dopade kombinacija KRUH (popekel v toasterju. Imel pa sem svoj pirin kruh z orehi) MASLO SIR.
Paštete so, tako kot pri večini, pri meni GURMANSKA hrana in na krožniku na 2 meseca, pa še to samo te kvalitetne in PRAVE iz LECLERCA. Dokler vseh ne dam skozi, ne preneham. Pol pa bo tista edina, stalnica, ostale pa kot dodatek ob družabnih srečanjih.
Marsikatera kombinacija me je res navdušila in sem vam hvaležen za pozitiven odnos in odgovore.
Že tista, kar nekaj časa nazaj prebrana kombinacija o umešanih jajčkih in sladkorju mi je dala misliti, da sem še zelo daleč od konca eksperimentiranja
Oooo, tisto o sirih, marmeladah in kruhecu pa je itak NJAAAAAAAM.
Recimo, jaz uporabim PZ baguetto s celimi semeni, katero narežem postrani, jo popečem v pečici, nato pa na kose nanesem mehki sir (brie ali camembert), preko tega pa različne marmelade. Za piko na i pa kakšne orehe ali pa bučna semena na vrh.
Ufff...božansko
Fige, siri, pršut, panceta. OH MY GOD
Rezultati današnjega preizkusa:
Pirin kruh z orehi + maslo z morsko soljo + Kranjska gauda (12 mesecev) + Whittard kakav/bela žitna kava
Enako + grana padano + enako
Vse kombinacije gredo lepo skozi, v kolikor ne boste presladkali kakava. Jaz sem ga ohranil na rahlo sladkega, medtem ko žitne kave nisem sladkal. Še vedno so izstopali vsi okusi.
OPOMBA le pri sirih, boljše so fajne DEBELE ZAGOZDE, kjer res pride sir do izraza in kjer se počutite kot kralj.
Sam sem si narezal sir na lističe, zaradi same arome teh dobrih sirov, a pri tej kombinaciji niso prišle dovolj do izraza.
Naslednjič rezati na bolj debelo, saj bo pol še slajše ko zagrizeš v sir in kruh.
Priporočam tudi, da ko kruh popečete, počakate 10min da se ohladi, saj se maslo ne bo stopilo in bo sam izgled veliko lepši, pa tudi okus masla bo prišel bolje do izraza.
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---