29. avg 2012 12:54
Pri mojih starih starših tudi ni bilo masla, le svinjska mast. In ker sem bila zbirčno mestno dekle, ki masti ni maralo, mi je babi vedno kupila margarino za zajtrk. Zraven je pasala domača marmelada.
Od sirov so bili na razpolago doma narejeni. Slan mi ni bil preveč všeč, sladkega sem pa rada jedla samega.
Za zajtrk sem največkrat jedla jajca, kuhana ali pečena, ko je imela babi čas, mi je naredila presnac. Tega recepta na kulinariki ni, vem pa, da med sestavinami veliko jajc, moka in kajmak. Mogoče kdo pozna?
Zaven sem dostikrat dobila malo taprave kave z veliko mleka. Kako so bili moji starši jezni, ker so mi dajali pravo kavo tako zgodaj. Sicer mi ni bila dobra, ampak z veliiiiko sladkorja sem jo lahko popila. Itak da sem jo, ker je bilo dovoljenje za kavo znak, da sem že dovolj odrasla.
Drugače sem pa dostikrat zajtrk izpustila, prvi obrok mi je bil nekje na sprehodu. Sem rada obirala slive, maline, robide, jabolka, kar je pač bilo glede na letni čas. Kolikokrat sem imela prebavne motnje, ker sem potrgala z dreves še nedozorelo sadje.
Vilma