(se vnaprej opravičujem, če bi morala sporočilo prilepit v kakšno drugo temo ali ga razvrstit v drug forum)
Včeraj sem kupila Žitov toast (temen kruh, v paketku pakiranih 8 toastov) in sem si ga mislila zjutraj privoščit za zajtrk. Neljubo presenečenje po odprtju - toast je bil plesniv. Prva vrsta štirih toastov sicer samo čisto malo po skorjici in še to samo sredinska dva, tako da sem lahko obrezala in pojedla. V drugi vrsti pa so bili po eni strani po skorji vsi konkretno plesnivi, zato sem jih lahko samo fliknila za na kompost. V prvem navalu jeze in razočaranja sem še mislila klicat na Žito, pa sem se potem pomirila :) Težava je v tem, da se mi to ni zgodilo prvič in do zdaj sem vedno že v trgovini skrbno pregledala paketke toasta, če so ok. Enkrat sem celo ene 3 ali 4 paketke dala trgovki, ker so bili vsi vidno plesnivi. Pri tem včeraj nisem bila pozorna, poleg tega se je plesen skrivala za potiskano embalažo. Rok uporabe je bil 6. avgust. Torej vse lepo in prav, razen plesni. Na embalaži piše, naj se hrani v hladnem in temnem prostoru. Tisti evro ali dva bom že požrla dol, bolj se mi gre za to, da se zadeva ponavlja. Me zanima, če se je to isto že tudi komu zgodilo? A imam samo jaz to nesrečo in poberem vse plesnive toaste? :D Žal mi je, ampak očitno bom morala presedlat na drug toast.
rag_doll