18. jun 2012 9:41
Mi smo včeraj dan preživeli na plaži. V hladilno torbo sem dala precej hladne pijače, sadje, piškote, jogurt.
Mali se je veliko igral v vodi in je lepo zmazal vsakega nekaj, kupili smo mu sledoled in je brez posebnosti zdržal
do pol 5, ko smo šli na kosilo.
Jaz me bi preveč komplicirala, majhni otroci pojedo manj kot si mislimo. Ko smo šli mi z 2 letnikom na Lošinj - sicer v hotel, smo namenoma vzeli še kosilo, da ja ne bo lačen.Na koncu sva se izdatno hranila midva. Prav nobena tragedija je bo, če bo en teden malo drugačen. Če bo kakšen piškot ali sladoled preveč oziroma kaj slanega.
Pri nas se na dopustu ne malokrat zgodi, da pojemo kako instant juho, pa čeprav sama rada kuham.Dopust je dopust. Najbolj priročne so tiste instant juhe, ki se samo prelijejo z vročo vodo. Tudi kakšen pomfri se zgodi v hudi lakoti. Kadar smo na plaži še čez dan, za malega vzamem kakšme skutke,jogurt, žemljo, bombone, piškote, palčke, grisine, kakšne gosti sok, ki fino nasiti. Včasih imam tudi mini nutelo, kamor pomaka z grisini. Tudi pašteta se je znašla v torbi. Seveda pa sadje, ki najbolj osveži.
Za popoldansko kosilo pa ponavadi že zjutraj na pol pripravim. Npr. omako za testenine, sestavine za rižoto, mariniram meso, pripravim solato, da je hrana čimprej na mizi. Pomembno je uživanje in počitek.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi