30. maj 2012 20:10
Ja, meni se je že iz prvega posta zdelo, da mora biti to podoben stil žurke, kot jih v naših koncih poznamo ob takšnih priložnostih. Je pa res, da drugačnih zadev za toliko ljudi niti ne poznam - zato pa je stil "k'luone" prvi prišel na misel.
Je pa res velika razlika ali je gostitelj sam za vse ali pa gre (kot v "mojem" primeru) za angažiranje vse družine in še kakega prijatelja, ko se vloge porazdelijo in več rok pripravi lahko več različnih jedi tudi vnaprej.
Aja, kepa11, zdaj sem se še nečesa spomnila. Enkrat so pri žlahti pripravili "postbirmanski" popoldansko - večerni piknik za dva birmanca oziroma povabljeno širšo žlahto (starši in botri so šli prej sami na kosilo z birmanci). Spet smo "dekleta" od žlahte malo pomagale in tako sem jaz napekla "nekaj slanega, kar lahko v roko primeš in ne rabiš pribora". Naredila sem dva pekača "Njami bučk s sirom" iz baze
http://www.kulinarika.net/recepti/4026/zelenjavne-jedi/ in dva pekača slane pite s šparglji. Vse sem ohlajeno zrezala na kocke in prinesla na pladnjih na piknik in se je zelo dobro obneslo, kot malo drugačna priloga "standardnemu" mesu na žaru. Tisti štirje pekači so bili pri okoli 50 ljudeh več kot zadosti.
Tudi če ne boš tokrat packala česa takega, a kdaj drugič. Pri nas gredo na raznih žurkah take zadeve zelo v promet, pa še pripraviš jih lahko že dopoldan, če je žurka zvečer :)
Mojca