18. apr 2012 2:36
mamamia je napisal/a: |
Točno to, roncolino, zelo velik odstotek ugrizov zlatih prinašalcev beležijo. Ampak ljudje smo krivi, nihče drug.
mamamia
|
K tej statistiki nekaj doprinese tudi izjemna priljubljenost in zelo veliko število zlatih prinašalcev pri nas. Pa seveda vse tisto, kar ste že prej navedle - nevzgojenost ljudi, neodgovornost staršev, ki pustijo otrokom siliti v "leeeej, prijaznega kuuužkaaa" ...
@Tamalaursa - jaz pa ima zate en predlog, če si res želiš znebiti svojega strahu, ti svetujem, da poskušaš kdaj priti v stik z "Ambasadorji nasmeha".
To so skupina prostovoljcev, ki delujejo kot terapevtski pari pes + vodnik, so posebej izšolani in po končanem šolanju obiskujejo ljudi po domovih za ostarele, bolnišnicah, po raznih zavodih, kjer bivajo otroci s posebnimi potrebami in še in še.
Poleg tega organizirajo tudi "kinološke urice", kjer predvsem otrokom prikažejo pravilem odnos do psov, pa tudi posebna srečanja, kjer pomagajo ljudem znebiti se strahu.
Priporočam zato, ker vse poteka pod strokovnim vodstvom, kjer znajo dobro oceniti posameznega "prestrašenca" in mu na pozitiven način pomagajo, da se sooči s vojim strahom - seveda pa so tudi vsi njihovi psi popolnoma zanesljivi - torej tako "skulirani", stabilni, da jih tudi tvoj strah ne vznemiri.
Ker v tvojem primeru se jaz ne bi upala kar sama soočati z bilokaterim psom, saj psi zelo dobro zaznajo naše vibracije in se lahko (če nimajo pravega vodstva oz. če niso tako naučeni) hitro vznemirijo in te še bolj prestrašijo.
Moj pes je že take sorte - ko začne zaradi njegovega laježa npr. katera od sinovih sošolk prestrašeno cepetati in vreščati, začne še bolj divje lajati in ga je težko umiriti ... očitno ga strah človeka še bolj "razpali". Ampak to je samo doma v hiši, sicer pa je zelo prijazen pes, ki se ljudem raje umakne, kot da bi silil vanje.
Torej: če boš kdaj kje na kakšni pasji razstavi ali prireditvi, kjer se predstavljajo razna kinološka društva, ne oklevaj, kar pogumno pristopi k dekletom od "Ambasadorjev nasmeha" ali "Tačkam pomagačkam" ali "Zavodu PET - pasja enota terapevtov" - vsi se ukvarjajo s sorodnimi dejavnostmi in imajo pse, ki so res nežni, prijazni in tolerantni, kot pač morajo biti za tako delo. Z veseljem ti bodo pomagali Kar pogumno, pa veliko uspeha!
Pokukaj sem :
http://ambasadorji-nasmeha.si/
@Pe3ca, juhu, torej bodo slikice kmalu tukaj! Se veselim s tabo
Mojca