24. sep 2017 15:51
dočka je napisal/a: |
Pozdravljeni !
Dragi moji Slovenija dobi na "tepešnico" novo penzionistko in imela bo eno državno delavko manj. S tem bo na mojo žalost kar precej prišparala Če bo le zdravje, bo že šlo
Drage upokojene prosila bi, da mi daste kakšen nasvet iz lastnih izkušenj kako si zapolniti čas v pokoju. Ko razmišljam o pokoju se počutim nekam izgubljeno
dočka
|
Do penzije imam še nekaj let a že zdaj vem, kaj vse bi počela. Lahko pa povem izkušnjo moje mame: vedno je delala v mestu, v pisarni, a komaj dočakala pokojnino. Že prej je rada vrtnarila, se družila z ljudmi (oba z očetom), delala na hiši (živela sta v mestu v stanovanju, hiša je bila na vasi). Med bivanjem v mestu je bila z vsem na tekočem, kaj se kje dobi v trgovinah, kje se kaj novega odpre itd. Sem se spraševala, kako bo v penziji. Ona pa se je še bolj razživela. Po upokojitvi je ves dan brkljala okoli tiste hiše na vasi, tja se je tudi preselila, na novo je zaživela, saj obožuje naravo in delo na vrtu. Sadje, zelenjava, v jeseni je kuhala sokove in pripravljala več ozimnice kot rpej, ko ni bilo toliko časa. Ko pa je šla v mesto, se je še vedno uredila - lepo oblekla, diskretno namazala, kot v časih, ko je še hodila v službo. In tako je še danes, čeprav je že 20 let v pokoju.
Dočka, v penziji je dolgčas samo tistim, ki razen službe v življenju nimajo nič drugega.
mamamia