21. feb 2013 18:07
Okrog pogojev upokojitve in čakanja nisem seznanjena, zato je najbolje, da se obrneš na vašo kadrovsko službo in prosiš, za natančno obrazložitev. Predlagala bi ti, da takoj jutri, ker potem je vikend in bo sicer zelo dolg.
Verjetno so te o možnosti prehoda na čakanje in datumu, ko izpolniš pogoje za upokojitev obveščali prav v vaši kadrovski službi, oni so ti tudi predlagali, da napišeš odpoved.
Glede na to, da je bila napaka storjena iz njihove strani smatram, da ti morajo dati možnost, da se tvoja odpoved smatra za brezpredmetno in se sklep o prenehanju delovenga razmerja razveljavi.
Potem pa naslednji teden takoj na zavod, izpolniti obrazec za izračun datuma in potem vse kot sledi.
Ko sem se jaz upokojevala sem dobila iz zavoda izračunan datum v pisni obliki, pa sem kljub temu, preden sem podala odpoved, še enkrat zaprosila za dokončen izračun.
Jaz upam, da sem prav sklepala, da si bila za vse, torej za možnost odhoda na čakanje kot izračuna datuma upokojitve in pobude, da podaš odpoved obveščena in pozvana v vaši kadrovski službi. Ker če je tako je prva pot jutri do njih in temeljit pogovor. Nato pa dalje na zavod po natančne informacije.
Želim, da lepo rešiš tale problem in se čimprej pomiriš. Pa sporoči, ko boš imela že kakšno informacijo.
zeta