Kako imate to področje urejeno/razdeljeno v vaših gospodinjstvih? Ste ženske zadovoljne z vključenostjo vaših partnerjev pri tekočih hišnih delih?
Pri nas je to tako: s partnerjem imava določena hišna dela sicer razdeljena, vendar sem sama nezadovoljna, saj menim, da je večji delež na meni (zlasti mnoga vsakodnevna opravila). Zaradi tega se večkrat sporečeva.
Moj partner naredi približno tole: vsako jutro pospravi pomito posodo iz pomivalnega stroja, posesa stanovanje (to počneva izmenično - enkrat on, enkrat jaz), občasno pobriše prah, ob vikendih vsaj enkrat skuha kosilo, pospravi za sabo (hočem reči, ne pušča za sabo razmetanih, okrog ležečih stvari - npr. svoja oblačila redno pospravi v omaro, uporabljeno posodo zloži v pomivalni stroj, itd), občasno odnese smeti, skrbi za groba dela na vrtu (štihanje, obrezovanje), poskrbi za manjša popravila v stanovanju, (ko se kaj pokvari ali zamaši), zna si sam prišiti gumb, če je treba, in še bi se kaj našlo.
Nikoli v življenju ni še ničesar zlikal (trdi, da ne zna, a se likanja tudi ni pripravljen učiti), nikoli ne pomiva tal, ne čisti kopalnice in stranišča, se ne ukvarja s pranjem, itd.
Poleg tega je to, kar naredim jaz, nekako samoumevno, medtem ko je treba njega vselej zelo pohvaliti (bog ne daj, da se njegov prispevek ne bi opazil).
situla