20. mar 2012 10:30
Meni pa ni tezko mojega pohvaliti, ce nekaj naredi pri hisi. Imam to nekako tako nastudirano (pa brez zamere do moskega dela foruma), da so nasi dragi gospodje kot majhni kuzki: ce hoces, da bo priden, pomagal in zraven se zadovoljen mahal z repkom , ga je pac potrebno tudi pohvaliti.
Pa tudi, kaj pa me stane en "hvala" ali "uau, si ze koncal" ... nic me ne stane, mojemu pa kar krila zrastejo in kar poka od zadovoljstva.
Sej mene tudi moj pohvali, ko je npr. kaj dobrega za kosilo/vecerjo, ko sama preverim zrak v gumah ali "preverim" olje na avtu ( v bistvu tukaj goljufam 100 na uro, ker vedno kakega benzinajota prosim, da to opravi zame ) in se druga podobna bolj "male" dela, ki ne da so mi odvec, ampak roko na srce, ce se le da, se jim izognem .
Po drugi strani pa je dejstvo, da ni vsako delo za vsakogar. Mojega ne bi npr. pustila brisati praha, ker je po njegovem "brisanju" stanovanje v slabsem stanju kot prej ... ha ha. Mu pa lepo pustim, da pomije posodo, pomete in pomije po tleh (tukaj sicer mizim na obe ocesi in nic ne recem, ko za njim ostanejo fleki in prah po tleh), velikokrat gre v trgovino po spezo (kar je meni absolutno odvecno in neprijetno opravilo).
Velikokrat pa se nama zgodi, da imava kako cistilno soboto in naredim spisek stvari za naredit:
- obrisat prah
- pobrat perilo
- zlikat perilo
- posesat
- oprat okna
- pomit tla
- itd.
In se potem ze zjutraj zmeniva kdo bo kaj delal in imava prav zanimivo "igro", ki si jo je kar moj dragi izmislil ... da tisti, ki zlika, ima pravico, da opravi manj opravil in se je ze kar nekajkrat zgodilo, da sem na koncu jaz likala, on pa je opravil vse ostalo (jaz na to ne bi nikoli pristala, da bi on likal, jaz bi pa kar vse ostalo naredila, njemu pa je OK).
urska