13. mar 2012 10:35
Menije tašča mi je pripravljala vinski šato s palačinkami, pa vsak drugi dan sem spila steklenico piva (več krat po manjši kozarec, ne naenkrat). Res, ne hecam se, njena mama je bila iz Savinsjke doline in so ženske rekle, da pivo vpliva da je več mleka. Ne vem ali je vraža ali kaj, samo jaz sem bila res kot krava mlekarica.
Šalo na stran. Verjetno ti je patronažna sestra dala napotke, vsaj osnovne, pa tudi pediatrinja. Po moje se moraš izogibat rečem, ki napenjajo, zaradi otročka.
Bi ti pa priporočala: ne se preveč obremenjevat s tem, da moraš dojiti čim bolj dolgo, ker lahko dosežeš nasproten učinek. Da z veseljem dojiš je krasen občutek in dobra popotnica, uživaj v tem, kolikor gre. Če bodo kakšne težavice se posvetuj s padiatrinjo, kamor hodiš z detecem v posvetovalnico.
Vsako nerviranje, pretirana skrb, sploh če kaj ne gre tako, kot ti svetujejo, da bi moralo biti, pa lahko privede to začaranega kroga in posledično k hitri izgubi mleka.
Lepo mirno torej, veliko crkljanja z otročkom, jej, kar ti tekne in kar vidiš, da ne povzroča težav otročku, pa bo ob zadovoljni in razpoloženi mami tak tudi otrok.
Uživaj.
mamamia