12. mar 2012 8:09
Izgubljati na teži ne pomeni nujno pravilno hujšati. Zato jaz ne uporabljam tehtnice, ampak so mi mera hlače in krilo v pasu. Ker če imam malo manj kg, maščobe so pa še vedno tam, kjer so bile, kaj sem pridobila? Nič. Smao voda je odtekla iz telesa in zato smo lažje.
Pravilno hujšanje je izgubljanje maščobnega tkiva in utrjevanje mišične mase. Zaradi tega se ni potrebno odreči pravzaprav ničemur, samo gibanje in vnos priemrne količine hrane je potrebno prilagoditi potrebam lastnega organizma. Te so odvusne od naših navad, dela, tudi starosti. Ker če se nečemu odrečemo (oh na primer) le, dokler hujšamo, ko dosežemo željeno pa preidemo na običajen način prerhane, smo pri jojo učinku: še več kg, kot smo jih sklestili, pridobimo nazaj.
Zato je prava kmbinacija način vadbe, ko telo začne kurit lastne maščobe (zmeren tek, hoja, kolesarjenje, pilates, rolkanje, plavanje ....), in zraven vaje za utrjevanje mišic (če res izgubljamo veliko kg, sicer niti ni tako zelo nujno).
Ko sem morala pod prisilo uvest zdravo prehrano, sem začela z malimi koraki: stopnice namesto dvigala, tudi do prijateljice v osmem nadstropju, kak dan peš iz službe (ena ura hoje), dva do tri krat na teden peš na bližnji hrib ...
Se navadiš in ko to postane način življenja, ni več nihanj v teži in ni nobene panike dva meseca pred poletjem.
Tako da, brusketka, vzami si čas in lepo postopoma do manj kg, pa vaje prilagodi delu telesa, ki ti dela težave (očitno noge, če sem prav razumela). In kaj potem, če boš dodatne kilograme izgubila junija namesto maja?
mamamia
mamamia