24kitchen

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

29. okt 2013 6:59

Naor tako ja, večkrat gledati Rudolpha, kaj govori, je potem postranskega pomena. Sicer pa jaz obvladam že nekaj nizozemskih besed, pa so mi kar simpatične.

kara

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

29. okt 2013 7:26

ne vem, če si sploh upam napisati, da me od Rudolfa zanimajo samo njegove slaščičarske sposobnosti... saj nekaj nizozemskih besed jaz tudi obvladam, ampak za (moja) ušesa je pa kaka francoščina vseeno bolj blagodejna, sploh, če pride recio iz ust Paula Bocusea (ali pa slovenščina Iva Ivačiča - bog ve, ali ga še imajo kje v arhivih?).

Sonja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

29. okt 2013 7:29

limnol je napisal/a:

(ali pa slovenščina Iva Ivačiča - bog ve, ali ga še imajo kje v arhivih?).

Sonja

Dejmo se združit v klub nostalgikov in ljubiteljev Ivačiča pa probimo izposlovat, da bi njegove oddaje spet mal predvajal.....

lp

cervus

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

29. okt 2013 11:03

Eno slikco za nas, nostalgike. Tudi meni je bolj všeč kot Rudolf. So mi pa njegove sladice všeč, zato ga gledam.

pirnica

Sporočilo je spremenil(a) pirnica dne 29.okt 2013 11:04

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

29. okt 2013 14:28

limnol je napisal/a:

, če pride recio iz ust Paula Bocusea (ali pa slovenščina Iva Ivačiča - bog ve, ali ga še imajo kje v arhivih?).

Sonja

Kar se francoščine same tiče, verjetno ja. 

No, moja mama bi naredila tale obraz:  . Nad Bocusejem je bila navdušena, kot ne vem kaj. Dokler ji jedi, še posebej sladice, niso uspevale. In to ena za drugo so jo razočarale. Potem je obupala in zdaj noče o njemu čisto nič slišat. Fast forward 5 let: En znan kuhar gre k Bocuseju na "izpopolnjevanje' in na enem intervjuju izjavi, da je šel tja samo za to, da je lepo izgledalo na njegovem CV. Ker menda vsi vedo, da od njega ne odneseš nič, ker svojih "skrivnosti" ne izdaja. 

Dude (Bocuse) bo kmalu dopolnil 88 let. 

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 29.okt 2013 14:29

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

29. okt 2013 14:50

Ja, vem, koliko je star. Pri nas doma smo nekoč  po Bocusu kar precej kuhali, ko je pač kraljeval na televizijskih programih (mislim, da predvsem na ORF), pa je večinoma šlo brez težav; vse res ne, ampak glede na kuharske sposobnosti, ki sva jih v gimnazijskih letih imela midva z bratom, tega tudi ni bilo pričakovati. Pa nekaj tako človeškega je bilo na njem, ko mu je vse kipelo in padalo iz loncev, pa ko je oblizoval prste. Sicer pa - kateri pravi kuhar pa izda vse svoje skrivnosti? Pa ne samo "pravi" - smo imeli eno teto, ki je znala skuhati neverjetno dober češnjev kompot, ampak je vedno vse poslala od hiše, ko ga je delala, recept pa odnesla s seboj v grob. Smo po njeni smrti prekopali celo hišo, na stotine receptov je imela načečkanih a listih, kartončkih, časopisnih odrezkih, enega celo na škatlici za vžigalice - letega za kompot ni bilo nikjer.

Sonja

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

12. nov 2013 13:58

Končno imam tudi jaz 24 kitchen  sem tako srečna, da moram kar na kulinariki povedati  

JJ

matejaoz  

član od: 1.6.2010

sporočila: 329

13. nov 2013 9:31

Brao, JJ. Boš kmalu postala odvisna od njega, tako kot smo ostali .

matejaoz

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

13. nov 2013 12:52

Saj sem že včasih pri tašči gledala, tako da sem vedela, da bo to ena droga  danes sem že ob 6.30 prižgala tv  mi je pa res od vseh najbolj všeč Rudolph. Tak zelo zelo simpatičen je, pa tudi nizozemščina mi je vedno bolj všeč.

JJ

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

13. nov 2013 14:22

JJ super, da se boš pridružila Rudolfovemu fan klubu.  Res je uporabno gledanje njegovih stvaritev. Sploh, ker jih podaja na tako preprost in prijazen način.

No, saj tudi drugi niso slabi, Rudi je pač Rudi...

kara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti