4. apr 2013 5:59
zzak1977 je napisal/a: |
Najbolj grozno pri celi stvari se mi pa zdi, da Bourdain ni niti enkrat omenjen na celih 21ih straneh. Celo iskalnik na Kulinariki ne najde niti enega samega zapisa o njem. Saj ni vse v receptih, teh je vsepovsod dovolj in preveč. Mogoče se pa zaradi takega odnosa do kulinarike pojavljajo trije recepti na teden s tuno in makaroni.
Commis débarrasseur
|
KONČNO eden kateri omeni BOURDAINA. Top dedec z jajci, kateri meni osebno res nekaj pomeni. Mislim da je prva knjiga katero sem lani prebral, ko sem si priznal bolezen in se vrgel v kuhanje, bila prav njegova top **** biografija STROGO ZAUPNO. Še očetu, kuharju, sem jo priporočal in, po začetnih odklonih češ da nima časa sem si jo pol za njega jaz sposodil, jo je prebral na mah. Fascinantno, to je vse kar je rekel.
Res imam rad njegove oddaje. Sploh sedaj nove THE LAYOVER.
Pa da omenim še malo kulinariko mimo 24KITCHEN. Recimo ob torkih na TRAVEL programu, kjer tip pokuša najbolj divje in nevsakdanje jedi določene regije. Ne vem kako se reče oddaji, je pa tabolja. Jejo vse od pujčevih rilcev (za USA kar nekaj posebnega), možganov, delajo ocvirke, prirejajo prave MESNE orgije, lovijo svizce in jih ala WILD WEST pripravijo. Zanimivo... Pa potem razne WORLD TRAVEL: coulinary oddaje na dotičnem ali pa National Geographic programu.
Za 24Kitchen pa lahko porečem da sem za prav vsako osebo rabil par preklapljan da sem jih vzljubil in začel gledat ta program. To je pri meni res zanimivo. Tako sem po par poskusih lani postal pristaš našega, vsem ljubega, cumpraša Rudolfa, manekenke in baje še avtomehaničarke
, Lorraine Pascale (ok, ta mi je sedla takoj. Sem le dec
), Bourdaina sem takoj zaštekal, seveda TASTE OF LIFE, ker že v izhodišču obožujem kulturo/kulinariko sveta. Sedaj mi sede tudi tale, sicer malo polikan in "nežeeen"
avstralski kuhar, pri katerem mi gre edino v nos, tisti njegov nasmeh in snow white zobje
. Drugače pa kuha super, pa tudi sestavine so v večini dobavljive v lokalni trgovini.
Seveda ne pozabimo ITALIJANA, za katerega sem rabil 4 poskuse, da sem ga zaštekal, a mi je sedaj prava sprostitev. Všeč mi je, ker ni profesionalec, ampak nekaj takega kot ANA. Pač kuha, ker to rad počne. Včeraj je imel celo mamo na obisku.Nekaj sila simpatičnega...takšne oddaje so mi všeč. Saj veste kaj pomeni družina Italijanu, a ne?
Seveda Jamia tudi rad pogledam. Že od leta 2001 ko se je pojavil na POP TVju (mislim da...), pa
MOJA NAJLJUBŠA "
POŽREŠNA ITALIJANA". Obe sezoni sem si kar potegnil z neta, saj ju vsake toliko čase pogledam. Obožujem Italijo tako geografsko, zgodovinsko, kulinarično kot zelo raznoliko in posebno....
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---