16. dec 2012 12:57
Malo pozno,ampak v razmislek.Imam sina,ki je delal na črno,ker delodajalec kao ni imel dovolj prometa za plačilo prispevkov. Delo je rad opravljal in ga še vedno. Doma smo mu jasno povedali,da bo delal 40 let brez enega dneva, ki se bo štel v pokojnisko dobo.Lahko se tudi poškoduje in potem bo spet naše breme kot v času šolanja.Zdrav priden fant si zasluži vsaj pogodbo za določen čas.Toliko časa smo mu težili naj si uredi status,da je začel razmišljati v tej smeri.Lastnik mu pogodbe ni dal,sin je delo lepo zaključil, ostal doma in začel iskati novega delodajalca. Čez 10 dni pa klic lastnika Pridi v službo,čaka te pogodba.Pogodbo ima res za eno leto,vendar se mi zdi to edino logično-pošteno do lastnika in do sina.
Služba za nedoločen čas je možna samo v javni upravi,torej so sindikati....nepravični tako do delavcev,ki niso v javni upravi kot tudi do delodajalcev.Edino logično je ,da plačo prejemaš dokler ima firma promet,ko ga pa ni,je pa logično,da te delodajalec lahko odpusti s PRIMERNO ODPRAVNINO.Tako imaš čas,da najdeš nekaj novega in do takrat nisi lačen.Vsaj tako je v civilizirani Avstriji,pa imajo zavidanja nizko stopnjo brezposelnosti.
Delovna zakonodaja je napisana na kožo javne uprave,kot da so samo oni na tem svetu.Obtičali smo v letu 1991,ker javni upravi ustreza status quo.Tudi jaz bi za 5000e enkrat na teden kikirikala pred Maxijem. Mladina,prosim zbudite se! Dovolj mi je gledanja lačnih in brezpravnih delavcev po TV.
LP
xxxyy