Ežojevo potovanje v peru

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

27. feb 2012 17:34

V glavnem je potrebna skoraj kakršnakoli kombinacija vode, soli in sladkorja (ali vsaj delno razgrajenega škroba), zaradi natrij-glukoznega kotransporta prek črevesne sluznice (natrij pa potem za sabo potegne vodo). Jaz pri sebi take eskapade zdravim ponavadi kar s pomarančnim sokom, razredčenim na polovico, z dodatkom ene velike žlice sladkorja in ene čajne žlice soli na liter; ampak v vročih deželah je pametno piti nekaj, kar je bilo pasterizirano (temu ustrezata tako pivo kot coca-cola, in, zanimivo, tudi ortofosfat vsebujejo skoraj vsi industrijsko narejeni piri). Vsekakor je zelo pomembno tudi tisto od spravljanja pepinovih semen lp, proxima

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17817

27. feb 2012 17:38

Jaaaaaaaaaaaaa pepino, jaaaaaaaaaaaa, pa kak koruzni storž spravi (skratka, kako eksotiko v barvi), da o fižolu ne govorimo.

Drgač pa, ja tud jaz imam raje  kot omenjeno pijačo z reklamo v rdečem, ampak, saj veš, mal te je treba dražit.

rimljanka

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

27. feb 2012 19:49

proxima je napisal/a:

(pri čemer je vsaj pri pepinotih in podobnih solanoidnih rastlinah glede izogibanja driski močno pomembno tudi, da seme posušiš in spraviš v ruzak, saj ne vzame veliko prostora...

Uživaj še naprej, skrajno fajn te je brat!

lp, proxima

Globoko se strinjam s proximo, ampak dodala bi še to - močno sredstvo zoper prepogoste defekacijske reflekse so tudi semena kakih cucurbit in sorodstva.  (v rukzaku, ne v želodcu)

lp

cervus

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17817

27. feb 2012 20:39

Aja, če se slučajno ne boš takoj spomnil, kukrbite so buče in sorodst vo, skratka bučevke po slovensko, buča je pa špansko calabaza .

rimljanka

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

27. feb 2012 20:40

Točno res, elaphus in rimljanka. Cucurbitaceae, Solanaceae, Leguminosae, Poaceae, to so vse preverjeni uroki proti driskam, potresom, hudobnim pogledom, amazonkam in podobnim naravnim nadlogam. lp, proxima

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4744

27. feb 2012 23:27

Pa še moj nasvet: za zdravljenje beri zgornjih par postov in ne pozab upoštevat, da te vsega hudega reši pivičko dva tri štir in palčke. Da bo res pomagalo, ne pozab na ruzak, kot tudi zgoraj svetujejo. Na majčken paketek s semeni maiz napiši Ognjič. Eto, zdaj bo res zaleglo...če bo notranji organ še kaj ropotal, pa še eno pivičko...

Ognjič

ezoj  

član od: 29.4.2007

sporočila: 126

28. feb 2012 1:48

Evo, spet jaz.

@tulka: tocno tako, to mi je pojasnil un perujc z nemski govoreco familijo. Problem je v tem, ker jaz nikoli nisem slisal ahorita ampak aurita.

Malo prej bil v samopostrezbi, kupil neko vino in pivo, dal v hladilnik, se sprehajam, pridem za racunalnik, vse v pricakovanju prsate lepotice. Kako katere lepotice? Matr ste cudni, a niste videli lo un James ( ali bruce ali kaj vem kater ) kam gre, v kaksne egzoticne kraje, zmer se pojavi ena prsata lepotica, da ga mal pretipa, kaj ve. Sam, on je zmeraj pretenta in resi svet. Tak je tudi moj namen, kajti tile kraji so idealni, da kaksen nori znanstvenik v skrivni laboratorijih genetsko spreminja picajzle ( ali kaj vem kaksno zivad  ) in s tem misli osvojit svet, ali pa kaksni teroristi imajo laboratorije v katerih ruski znanstvenik ( ki je vozil taxi v Jekaterinburgu ) izdeluje atomsko bombo od spage in koruznega zdroba , ali kaksni alijini s drugega planeta nameravajo.......... , no, bom ze otkril, nc se bat, sam da me najde prej omenjena lepotica.

Mal me sicer skrbi, ker nimam pistole ( ma kaksna pistola neki, se likalnika nimam, kako je rekel ze Aristotel: *ebes ti popotnika brez likalnika ( no, to za Aristotla sicer nisem siguren, vendar vse kaj je pametnega je on povedal, pa je verjetno tudi to )). Uf, uf, kdaj bo ze stipendija, kolko jaz se skrbi imam, pa ti resuj planet, neki se ne spomnem, da bi prej omenjeni James jamral: kvinka mi ni denar poslala, kaj bom sedaj .

No, ko sem ze pri lepoticah: tale Iquitos slovi po izredno lepih zenskah ( sam o tem tezko sodim, kajti za studenta mojih let, so zenske vsepovsod lepe in mlade ). To baje ( to sem nekje izbrskal na internetu ) zaradi tega, ker tukaj jedu neko sadje, ki vsebuje veliko nekega zenskega hormona, kar pripomore bujnosti......... saj veste cesa. Iz istega razloga, je pri moski populaciji procentualno vec unih, nasih enakopravnih drzavljanov, saj veste, uni, ki imajo rit za seksualni organ, ravno tako je vec tranvestitov.........

O tem tezko sodim, sam nisem opazil nicesar, drugac, sem jaz itak v hostlu najdalj do desete ure, to se verjetno dogaja pozneje.

A ja: hvala za nasvete, menda se stvar ureja. Nisem vedel, da je potreben tudi sladkor, pa tudi piva sem se bal. Vceraj sem dan prebil s cokolasdo, nekaksnimi cudnimi krekerji in onim bioticnim jogurtom. Stvar se je uredila tako, da sem noc prebil, brez obiska stranisca, zjutraj pa nisem bil prevec zadovoljen s konzistenco in sem si predpisal novo dieto: za zajtrk dva jajca prazena skor brez olja, anisov caj ( v tem hostlu imajo anisovega in enega, ki ne vem kaj je ) s zelo mal sladkorja ( *ebiga, nisem vedel, da sladkor zih ). Zdi se mi, da mi se zadeva uredila, za kosilo sem vzel piscancjo juho, jaz mislil, to bo juha tako kot pri nam, tukaj, skor pol piscanca kuhanega, veliko zelenjave, to pojem, mal piscanca sem pustil, spil pivo, kupil se piva..........., menda bo ze.

Uf, da mi besedilo ne izgine, bom poslal.

ezoj

ezoj  

član od: 29.4.2007

sporočila: 126

28. feb 2012 2:14

Ne ljubi se mi vec pisat ( enkrat mi je polovica prejsnjega besedila kar izginila ). pol sam se to:

V nedeljo ( torej vceraj po moje )  je tukaj bila nekaksna proslava s vojasko in policijsko parado ( menda nek pozdrav zastavi ali kaj podiobnega ). Jaz nisem nic vedel, sem le opazil v stranski ulici postrojene vojake, vojakinje in policistke. Na plaza de armas, tribuna, pomembnezi v uniformah. Zacne se tako, da eni trije ali stiri mozakarji ( seveda v uniformah ) unim strojevim korakom pristopijo tribuni, en od njih maha z eno sabljo in vprasa, tam enega, ce dovoli, da se slovesnost zacne. Matr, kolk sem se jaz bal: kaj pa ce rece, da ne dovoli, pa oni ze pripravljeni, pa ljudje cakajo............ No, sem se oddahnil, ko je dovolil. Pol nastopi mornarica ( ali se rece recnarica), ko hodijo pred tribuno, pojejo, vojaske godba igra in s vsi vrstijo. Na konce, spet oni mozakarji od zacetka, pristopijo tribuni in prosijo unega glavnega, ce lahko zakljucijo s proslavo. Matr, spet sem se bal, kaj pa ce se mu dopade in bi se, oni pa nimajo nic vec pripravljeno. No sem si oddahnil, dovolil je.

Pa, drugac, tukaj znajo bit nadlezni ( niti ne prevec ) ulicni prodajalci. Vceraj, ena puncka ( recimo enih 12 let ). mister kupite majco. Ne ne bom. Pa glejte kolk je lepa, kaze ene majce, ko opice gor skacejo, pa spodaj eni krokodili, pa poceni, le 20 sol. Matr, si mislite, da se s tako majco pojavim na faksu, med sosolci ( pa zares: pozdrav sosolcem, iz Iquitosa ( ce slucajno kdo bere ), seveda pozdrav uni sosolki, ki je v Mehiki, ceprav tega ne bo prebrala, seveda pozdrav tudi za el profesora ). Ne bom kupil se otepa, to je za otroke. pol kupite tolo: izvadi majco, crno, le natpis, nek stiliziran ( imeli so natecaj za likovno podobo ), to bi pas kupil, ja pravi, tale je pa 30 solov. Ne se obrnem, dam dvajset, ne vec. Ze odhajam, ona za mano: dajte 25, ne kar odhajam, koncno ( pa res nisem nic izsiljeval, ne rabim, ne bom kupil in pika ) pol ona za mano, no, naj bo 20, vrnem se, una jamra, pa sem ji dal 25, majca taka, da se lahko pokazem na faksu z njo.

Sedaj pa res imam dovolj, pa se vecerjo moram poiskat, kaze, da se stvar ureja.

ezoj

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

28. feb 2012 7:04

ezoj je napisal/a:

Zanimivo se mi zdi, da v Peruju nisem videl, do sedaj razglednic ( tarjeta postal ), prvic sedaj v Iquitosu. Kupil stiri, tri za moje domace in ena za mojo najljubso kulinaricarko, jutar jih posljem.

Bodi za sedaj dovolj.

ezoj

Joj, lepo, da si se spomnil name! ( pošiljam nazaj)

Tole branje je bolj obvezno kot jutranja ali čaj :)

Ognjič: seveda, Ežoj na semena napiše Ognjič, pride domov in grunta, zakaj je tole nabavil, vseeno poseje in pričakuje rumeno oranžne rože, zraste pa koruza :)

Atina

Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 28. 2012 07:13

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4744

28. feb 2012 8:40

Atina, .

Ognjič

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti