Ežojevo potovanje v peru

ursus_le  

član od: 25.5.2008

sporočila: 227

23. feb 2012 11:25

Sej nisem tako hudo mlada ... ha ha. Bi bilo lepo, da bi bila spet kaksna pupika od 20 let ... ha ha.

ursus_le

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

23. feb 2012 11:41

Ali je ežoj oddal tisto kislo ?  (ne vem ali sem spregledala)

katti

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4549

24. feb 2012 20:31

Morda kdo sledi novicam iz ežojevega konca? Je še fantek ?

lp

mzm

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

24. feb 2012 22:51

Hja, če so ga Amazonke upecale, je sedaj že teta.

janko1

ezoj  

član od: 29.4.2007

sporočila: 126

25. feb 2012 23:28

Evo, spet jaz, pa mal prej, kot sem mislil. Tole s ladjo za Iquitos je mal hecno, po internetu najdes, da nihce pravzaprav ne ve, kdaj bo ladja odplula, v praksi se izkaze, da je res temu tako. Ko sem zvedel, v torek, da ladja v cetrtek ne bo odplula ( kot vidite, tukaj nimajo une akusticne tipkovnise, *ebiga, dzungla je to, kaj ces ), sem mislil ( tako sem razumel ) da ladja v sredo odoluje popoldan. Pridem v pristanisce okrog osmih, da vse v miru uredim, predvsem se gre za najem kabine. Po internetu grozijo, da je to prakticno nemogoce, treba je bit prakticki prvi med potniki............. Torej, pridem ob osmih lagodno, kabine itak ne bom dobil, zaradi tega semkupil hamaco ( ja lezalna/spalna mreza ). Pridem do enega mozakarja ki je odgovoren za " bording " , on se skor za glavo prime, ja, kaj pa mi je, ladja odpluje ob deseti zjutraj, aurito, lahko se pridem pravocasno. Takoj vzamem moto taksi, pravzaprav je bil z mano ves cas, tist, ki me je pripeljal do ladje. Gremo pravac hotel, jaz se spakiran nisem, aurita, on nenehno ponavlja, jaz pojma nimam kaj pomeni, prvo, ko pridem v hotel, primem za slovar, da vidim, kaj pomeni aurito. V slovarju gledam, ni te besede *ebo jih aurito, kaj pa cem, grem neveden se pakirat. Ceprav s prtljago imam bomba sistem, enak je sistem pri pakiranju, spakiran sem v dveh minutah, se zadnja prevera, da ni kaj ostalo v kopalnici ( ja hotel v Pukallpi je bil s kopalnico, tak pac kot je hotel, ne kot hostl ). No, pa ce sem ze pri kopalnici, to pa imam sreco: v limi, v tistem hostlu, sem imel tudi lastno kopalnico. delala je tako, da mrzla voda skor ni tekla, vroca pa je, le, da je bilo vse skupaj dalec od grelca vode. Torej, zacel si se tusirat s mrzlo vodo, ki je cezdalje postajala bolj vroca, dokler vec ni slo, pa si mogel bit mal carovnika, da vse to zadenes. V Pucallpi ( pa enako je tudi tukaj v Iquitosu ) sploh ni " gumba " za toplo vodo, le mrzla ( *ebo jih tak sistem ). Res je, da je temperatura vode 27 stopinj ( meril ), vendar je to za mene premrzlo, tako, da enih dvajset ( no morda kaksno manj ) minut, skakljam okrog tiste vode, dokler se ne navadim in se lahko cel namocim . Madona, jaz bi kaksnemu njihovemu turistu to pristimal, s temperaturo vode cca 8 stopinj, pa naj vidi. Pa kaj ste me spet s tem kopalnicam zavedli, sploh ni beseda o tem gre za ladjo, o tem sem hotel nekaj povedat, vas pa zanimajo kopalnice. Matr, tole pride kot Vojna in mir, ko prihajajo na un bal, pol na siroko opisuje vse one, ki prihajajo, pol, ko omeni baj, jaz ze pozabil, za kaj gre. Torej, glede pisanja jaz pridem, kot em Tol.... ah, spet ste me zavedli. Torej, pridemo na ladju " aurito "ne da bi sploh zvedel kaj pomeni, na ladji seguridad, pregleduje prtljago. Vprasa ce lahko pregleda ( kao, veliko bi spremenil, ce ne bi dovolil ), seveda, kaj pa iscete, bombo, sem izviten, ne kokain, pravi, pol sem pa tiho. Takoj vprasam loadmastra ali kaj je ze, ce lahko dobim kabino, to pa tolk, da imam mirno vest. Ja pravi, bomo videli, pridite gor na krov, kjer so kabine TBC ezoj

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

26. feb 2012 0:15

Ežoj, zelo ti želim, da bi se ti uček čimprej spočil na kaki lepi domorodki, drugače se vrneš domov preveč utrujen

To ni dobro za tvoj študij, za haciendo, za ribnik, tvoje zdravje...

mejačka

ezoj  

član od: 29.4.2007

sporočila: 126

26. feb 2012 0:15

Povem naj, da ladja ima pet krovov ( palub ). Spodaj so tovornjaki, hladilnice, cement, zelezo, stroji, vse kaj je tezkega, polmo, da se skatle za cevlje ne spravis ( no, ja, umetnisko pretiravanje, za eno skatlo s cevlji bi se ze naslo mesta, morda tudi za dve ). Na drugem krovu so potniki s mrezami, kuhinja in " bar " ( glavni artikli za prodajo so vsteklenicena voda in toaletni papir ), Tretji krov ja bil napolnjen do zadnjega s nekasnimi skatlami, na cetrtem krovu je dvanaest kabin, polovica, ko niso kabine, so bili nekaksni jogiji in plasticne cevi za kanalizacijo., na petem krovu je krmilo in krmar ( ali kako se mu ze rece ). Pridem gor, je kabina, 360 sol ( mal vec kot 100€ ), pravi mozakar ( za potnika s mrezo je cena 100 sol ), ja seveda, sprejmem. To sem pa imel sreco, kolikor sem tezak in se vec. Potniki so se kar prihajali na ladjo, mreze so na uni palubi natlacene, se dotikajo ena druge, nobene zasebnosti, kje, da bi se pocohal tam, kjer se vcasih pac moras............. prtljage po tleh, da v mrezo ne prides, ne da bi kaj pohodil............... saj sem bil pripravljen tudi prebiti tako potovanje, srecom se je drugac izteklo. Potniki v kabinah smo imeli tudi posebno hrano, ki so nam jo prinasali gor. V kabini je stranisce in tus, vendar tusa pa nisem uporabil niti enkrat. Voda je namrec crpana iz reke, a ta je tako motna kot, recimo, sava ni nikoli. ( sem mislil mal odpret " tus " pravzaprav le pipa, mal odpret, pa da pocakam s vilico in cakijo, ce bi kaksm krokodilcek prisel po ceveh ).

Ura odhoda je ze cez, potniki se kar prihajajo, jaz sem ze na svojem mestu, zadovoljen kot le kaj, potniki pa se kar prihajajo, tebi misli odlutajo.............. Filipini, Indonezija, vsake tolk se kaksn trajekt prekucne, po informacijah zunanjega ministrstva nasih drzavljanov ni gor, za mene nihce ne ve, nobeden me ni nikjer zapisal, pa, saj to niso Filipini, kdaj se je slisalo, da se je v Amazoniji to zgodilo, saj, ravno v tem je vic, sedaj je na vrsti, statistcno se to ze mora pripetit.............. *ebes ti poznavanje verjetnosti v prakticnem zivljenju.

Koncno, nekaj cez eno odrinemo. Pluje se po  Rio Ucuyali, pri Pucallpi " na uc " velika, recimo kot Donava pri Beogradu, cca 100 km pred Iquitosom se s Rio Maranon zdruzi v  Rio Amazonas.

sedaj me vse boli od pisanja, oglasim se se jutri, sam se to: Zaradi visokega vodostaja je plovba trajala slabe tri dni, drugac, pravijo, da voznja traja tri do pet dni. V Iquitosu, nasel lep hostel Florentina, le, da jim internet ne dela ( pa sem prej vprasal, ce imajo internet, ja seveda imajo, le da je pozabil povedati, da ne dela. Za enkrat slik ne morem posiljat, bomo ze nadoknadili.

Bodi za enkrat res dovolj ( ne morem vec ) vsako uro moram pivo spit in jamrat : uf, uf, kdo bo tole zdrzal. Pa drugac, meni se tukaj glede klime zelo dopade: zjutraj je ( bilo v kabini ladje ) 25, cez dan pa 28-32. Razlika ni velika, pri 32 le mal bolj pogosto je treba jamrat, meni pa odlicno gre od rok.

Za danes je pa res dovolj.

ezoj

ZLATA  

član od: 31.3.2005

sporočila: 100

26. feb 2012 7:49

Ežoj,

odlično komaj čakam nadaljevanje

ZLATA

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4744

26. feb 2012 10:31

ežoj, je vonj po moškem pritegnil amazonke, al bi moralo potovanje še kak dan trajat, da bi navalile?

Hvala za ta lep začetek nedeljskega jutra. Kot je že ena nekje napisala: tebi bi morali mi plačat potovanje, ker nas s svojim pisanjem v prešerno razpoloženje spravljaš (no, vsaj mene in moje bližnje).

Obilo užitkov ob jamranju še naprej! Kot kaže, boš s tem lahko nadaljeval ob prihodu domov...dva dni je bilo skoraj tako toplo, kot pri tebi v kabini zjutraj ...no za ene 4 - 5 stopinj pretiravam .

Čau bau 

Ognjič

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

26. feb 2012 14:20

za naslednjič: ahora = zdaj, Perujci ljubijo pomanjševalnice, torej ahorita. Striček je samo hotel, da se podvizaš.

tulka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti