12. feb 2012 11:40
Verovnika, če si v penziji, naredi sama. To je samo izgovor, da se ti ne ljubi. En, dva, tri je narejeno. Hitro vzemi skledo, presej moko, posoli, dodaj en jajček, polij malo z oljem, v skodelico daš mlačno vodo. Jaz najprej z jedilnim nožem premešam vsebino, potem dolijem vodo in začnem gnesti. Po potrebi dodajam vodo in ko masa začenja postajati hlebček, ga še malo gnetem, potresem dno z moko in hlebček lepo položim in pokrijem, da počiva. To je postopek, ki ne traja niti deset minut, res pa da še nisem gledala na uro. Medtem ko testo počiva, lahko skočiš še pol urce na Kulinariko, potem pa pripraviš skuto.
Vlečeno testo za štrudlje delam brez jajčka, za štruklje pa z jajčkom, tako sem videla v eni kuharski oddaji. Sem pa včasih delala enako , brez jajčka za vse. Pa še tole. Jaz uporabljam moko farina univerzal in dodam kar dosti vode.Zadnjič sem nekje prebrala, da italijanski picopeki dodajo dosti vode v testo, zato je tako dobro. Jaz delam po občutku.In ne znam delati s kupjenim testom. Sem prav jezna, ne vem ali premalo navlažim ali kaj. Prav tako ne delam testa v kruhomatu niti v MUM-u, ker ga nimam, pa tudi zato, ker si pri ročni pripravi umijem samo roke in se izognem pomivanju le tega.
Tako imaš še en nasvet. Seveda pa ni rečeno, da ti moj ustreza.
Vsem želim dober tek, kmalu bo čas kosila!
naor