9. feb 2012 2:14
Zanimivo, kako imamo različna mnenja in navade. Jaz sem do zdaj bila 6 let med tednom v stanovanju, pa je tak za en dan ali dva bilo super, dlje pa ne bi zdržala. Enostavno mi manjka narava, mir, vrt, sadovnjak, skratka miganje. V bloku se počutim utesnjeno, ker nimam kam, če želim malo v naravo. Pa še stroški so veliko višji, kot pri stroških za navadno hišo. Pozimi je pa kurjava nenormalno visoka.
Ne moreš si ničesar pridelat, ker nimaš vrta in sadovnjaka, stene so zelo tanke, nimaš kje za obešat večje kose perila, moraš se držat nekega pravilnika v bloku (po 22.uri tišina, na stopnišču vse odmeva, domače živali zaradi hrupa ponekod prepovedane), imaš sicer klet za stvari, ampak je majhna, na balkonu nimaš miru (če greš na balkon nad in pod tabo ljudje tudi sedijo zunaj), vedno težave s parkiriščem, pa vedno vdihuješ mestni smog.
Pa še več brezveznih stroškov imaš - od čistilke za stopnišče, hišnika, odvažanja navadnih smeti, odvažanja bio odpadkov, kupovanje zelenjave in sadja, sušilni stroj za obleke, da ne omenim sosede, ki nesnago spaknejo kar v kuhinjskem koritu, kar se posledično zamaši in ti še to ne teče več dol (nam se je celo zgodilo, da je izbruhnilo sosedovo nesnago gor v kuhinji, kopanici in stranišču).
Jaz bi definitivno izbrala hiško. Saj ne rabi biti velika, naj ima vse potrebne prostore pa kakšno zelenico in vrt, da lahko poleti uživaš na njej. V glavnem splača se izkoristiti naravne dobrine - les, zemljo, zelišča, vodo. In imaš konec koncev svojo mir. V bloku tega definitivno ne dobiš.
yulchi