9. feb 2012 13:56
Potem je po moje bolje, da greš pod isto streho, če že zdaj meniš, da znajo biti težave, četudi zgolj zavoljo tvojih pomislekov.
Jaz navezanost "na stene", kot praviš, povsem razumem. Tako moja mama kot tašča vztrajata pri bivanju v hišah, čeprav je prostora nekoliko preveč, kot ga potrebujejo. A ustvarjanje ima svoje posledice in povsem razumem, da se nekdo težko odreče hiši, ki jo je sezidal in mu po čustveni plati nekaj pomeni. Nam se zdi to morda neekonomično, a dokler zmorejo ...
@andreja m:
Ja,čaki no-saj tudi v blokih so stroški-zamenjava oken in te stvari...
Ja, seveda: samo je razlika menjat pet oken in dvojna balkonska vrata v stanovanju in 15 povsem nestanadardnih oken, kot jih imamo mi v hiši. In streha: v bloku se razdeli na toliko in stanovalcev, pa še na obroke gre, mi smo pa za menjavo strehe in kolektorje na njej (imamo vsaj vodo ogrevano) plačali skoraj 30 tisoč evrov. Saj, razdelili smo na tri dele, ker smo pač tri družine, ampak vseeno je razlika, kaj praviš?
Dejstvo je, da so stroški v hiši višji od stroškov za stanovanje (imam oboje in zato vem iz prve roke). Gre za to, ali si za višjo kakovost bivanja v hiši pripravljen in zmožen imeti toliko in toliko več stroškov, ali pa si raje v stanovanju in si privoščiš kaj drugega. To pa vsak zase najbolje ve.
mamamia