28. jan 2012 10:18
Vanja, saj veš, da se z mano ni hecat, kaj pa če zares pridem ( še tisto pivo v Oskoshu nismo spili ), saj veš, če vnaprej planiraš, se dobi povratna letalska vozovnica do NY ali Toronta za 400-500€v, z avtobusi v ZDA in Kanadi sem pa tudi domač. Pol ti en dan pozvonim na vratih: evo mene, kje pa imaš tist hladilnik za ogledat ( pa fudge pripravi ).
teta, ne poveš pa za kolk oseb!
Prijatelj zzak, bo treba prešaltat na cenejši kaviar in cenejši šampanjc ( če misliš stroške kaj znižat )! Sicer sem tudi jaz zapisal, da ne vem, kaj vse štejejo zraven. Evo, da poskusim mal ocenit stroške za hrano, za eno osebo:
zajtrk: pršut ( cca 1 kg=10€v, imam dovolj za 1 mesec ( raje več ) 10:30= 0,33€)0,33€, jajce 0,2€ ( sicer, če jem pršut, pol ne jajce ), 2 dcl mleka 0,2€, sir( večinoma sofra, 1,5€ za 250 gr, dovolj za 5 dni= 0,3 € ) 0,3€,mandarina ( jabka ) 0,2€, kruh, rezina 0,1 € skupaj zajtrk: 1,33€
kosilo: 1/4 glave cvetače 0,25€, 7 glav brstičneg ohrovta 0,2€ajdova kaša o,1€,250 gr svinjskih rebrc 1 €,kruh, 0,1 €jabka, mandarina 0,2 €, vino 1€, kosilo skupaj: 2,85€
Večerja: pri meni je zadne čase le ena do dve mandarini, ali banana, drugač, recimo kak puding, mlečni riž, .......... skor bi rekel težko zapravit 1€, pa recimo 2, torej večerja skupaj: 2 €
Skupaj, zajtrk+kosilo+večerja = 6,18 €/dan, za hrano za enega.
Napisano ni nobena teorija, tako je pri meni, pa je raje vse skupaj pretirano. Če se vam gabijo sv. rebra, sem mal pretiraval, 250 gr, za ta denar je lahko manj govejega, enako piščančjega, mal manj ribe. Naj še povem, da una riba od 40€, za mene ni dovolj dobra in je ne kupujem ˙ni dovolj dobra za ta denar, raje kupim ribo za 4€, ki je mal slabša, ne pa deset krat slabša.
Treba je tudi povedati, da sem študent () in sem cel dan doma ( razen ko imam predavanje), imam čas za kuhanje in nabavljanje. Situacija je seveda čisto drugačna, če imate odraščajoče ( najstnike ) otroke, posebej kakšnega ješnega fanta, ki kaj trenira. tam pa resnično gredo količine, pa ga glava cvetače ( naprimer ) nič ne gane, on rabi kaj konkretnega. Pa zmeraj mora bit v hladilniku salama ( po možnosti dve sorti ), pa sir, pa kokakole tam pa stroški hitar uidejo in človek ima občutek ( ki ni daleč od resnice ) da ves denar gre v hrano.
ežoj