27. jan 2012 19:12
Ker mi nobeden ne verjame, da dam samo 5 eur na teden za zalenjavo - mogoče je to sicer kdaj 7 eur, kaj veliko več pa že skoraj ne... Ste še pozabili prebrat, da je to za naju dva in za moja dva kunca, ki verjemite, pojesta OGROMNO... Kupim približno 5 fo 6 glavic rdečega radiča tedensko - ampak kot sem rekla en lokalni sadje-zelenjava, kjer je ene 2x ceneje... če ne večkrat... S tem napolnim dva plastična predala v ameriškem hladilniku, plus še tlačim na police... Izropam ves peteršilj kar ga sploh zelenjava-sadje premore, he he :)) Babice hočejo govejo juho kuhat in nimajo s čim...Kupim tudi eno vrečko korenja za kunca, ki traja 14 dni, potem zmanjka - če se delajo kake korenčkove prikuhe pa en teden. Jutri grem spet po zelenjavo - pa bom napisala.
Prej sem kupovala še več zelenjave, ampak je potem ostajala. Eno solato pa imava midva za dvakrat vsaj, npr... Čeprav jaz včasih sama celo skledo pojem...
Bom enkrat res naredila seznam, kaj porabim mesečno - ker mene tudi zanima :) Lahko samo povem, česa jaz ponavadi ne kupujem - ampak ni razlog v varčevanju, ni bistvo... Npr. ne kupujem sladkarij, oziroma zelo malo, ker jih ne jemo, razen za obiske, ne kupujem jogurtov - samo navadne, ker si jaz delam raje sadne iz svežega sadja, pa mesa pojeva bolj malo. Zgrešila sem sicer eno bistvo . da tisto glavno kosilo ob nedeljah skoraj vedno dela tašča... To so itak meni za pojest nepredstavljive količine... Midva mogoče res malo manj jeva kot drugi, itak moja tašča misli, da stradava :) Ta nedeljska kosila pa, ko sem jih še sama kuhala za vsaj 4, pa če je to tipično nedeljsko, potem res ni ravno najbolj poceni, če je za ene 6 ljudi vsaj.
Kto študentka pa itak... Takrat pa moraš znat čarat.
xxs