4. feb 2012 5:55
Zelo zanimiva tema. Jaz sem dolga leta pazila na elektriko, prala, likala in pekla in hitela z delom ob sobotah in nedeljah in ugotovila, da mož ob sobotah, še bolj pa ob nedaljah lahko lepo počiva in ima gospodov dan. Moj prihranek na elektriki od celega leta pa sploh ni imel smisla, če si je ob vsem mojem šparanju potem on omislil mašinco, ki jo mogoče rabi enkrat na dve leti. Poceni elektriko so si lahko izmislili samo moški.
Hrane se pri nas ne meče proč, zato imam majhen hladilnik, pa večjo skrinjo in mikrovalovno pečico. Kar ostane po kosilu, pa vem, da ne bo uporabno tisti dan za večerjo, pospravim v posodice in zamrznem. Pride zelo prav, kadar je treba kaj na hitro dati na mizo. Takrat uporabim za odtajevanje mikrovalovno pečico.
Na vrtu obvezno posadim grah, fižol - to je lahko namesto mesa , zelje, repo- kisam za zimo, cvetačo, korenje, kolerabico - shranim za zelenjavne juhe in prikuhe. Krompir posadim zmerom najbolj zgoden, ker je zgodnji krompir najbolj drag za nakup. Poznega kupim. Vsa zelenjava ima na mojem vrtu zelo malo prostora, zelo moram paziti, da ne pride do gnilobe. Na ostanku kompostnega kupa posadim buče zukine in hokaido, prve za sproti, druge za shranjevanje.
Od jesenskih solat imam radič in endivijo. V jeseni, ko spraznim cvetlična korita z vodno rezervo, jih napolnim z redičem in endivijo. Prenesem v korita kar s prstjo, ki se drži korenin vred. Zalivam od spodaj v vodno rezervo.
In tako dalje. V pomoč so mi tudi takile nasveti na Kulinariki in hvala vsem, ki pišete vanje, pa tudi tistim, ki so tale spletno stran postavili tako kot je.
Katrca11