23. jan 2012 19:45
xxs je napisal/a: |
Odvisno tudi, iz katerega konce Slovenije ste... Se mi zdi, da je Ljubljana ful dražja. Jaz nisem iz Ljubljane. |
Meni se Ljubljana še zdaleč ne zdi ful dražja. V Ljubljani je celo več možnosti, da se dobi kje tudi kaj ceneje. Prej bi rekla, da so lahko ful dražja nekatera turistična mesta, kjer je tudi izbor trgovin precej slabši kot v Ljubljani.
Sicer pa je moje mnjenje naslednje: Kupi, skuhaj, pospravi v hladilnik itd. stvari, ki jih potrebuješ in jih pojeste z veseljem. Če si česa ne moreš privoščiti, se temu običajno tudi ni tako zelo težko odreči, dokler gre za artikle, ki niso tako zelo nujni.
Če živita tvoja starša v revščini, kot praviš, ti verjetno kak kos mesa ali pa kaj, česar veš, da sta željna, ne predstavlja tako hudega izdatka, če kupiš zanju in jima prineseš. Ne v smislu, ker si sama ne moreta privoščiti. Lahko rečeš, malo za pocrkljat, saj si zaslužita. Pa nikar v isti sapi razlagat, kako v svojem gospodinjstvu varčuješ in kako je težko ker porabiš toliko in toliko.
Tudi ni malo ljudi, ki so zelo preračunljivi in škrti, ko gre za nakupe prehrambenih izdelkov, pa privarčevanega denarja nič kaj pametno ne porabijo, prav sfrčkajo ga. Poznam primere.
Dokler lahko, ne vemo kakšni časi še pridejo, ampak do takrat, je prav, da nam denarja, ki ga porabimo za hrano pa še za kakšen priboljšek, ni žal. Mogoče bomo imeli v prihodnosti polne denarnice, pa bo do hrane iz drugih razlogov težko priti oziroma ne bomo prišli do nje.
zeta