18. okt 2012 21:50
Kje ste moji pomočniki?
syu
18. okt 2012 21:50
Kje ste moji pomočniki?
syu
19. okt 2012 1:40
http://www.kulinarika.net/recepti/5206/ozimnica/zelenja
Jaz sem delala po tem receptu in lahko rečem, da mi je zelo všeč. Na kilogram očiščene zelenjave sem dala 10dkg soli in sem i zdi ravno prav.
tejkica
19. okt 2012 8:21
Tudi jaz imam doma narejeno "vegeto", ker imam veliko zelenjave. V bistvu sploh ni veliko dela. Razno zelenjavo očistim, sesekljam v multipraktiku, solim, dam v kozarce in uporabljam celo leto. Sem in tja uporabim kakšno kocko. Veliko pa uporabljam posušenega česna v zrnu, ki ga dodam na koncu kuhanja (ne v vsako jed). Vsaka gospodinja ima svoje "fore", ene kuhajo, da imajo vse jedi enak okus, ene pa ne...
malaga
20. okt 2012 19:54
Tejkica hvala, danes narejeno, jutri dodam še peteršilj k ga nisem imela dosti pol pa hop v kozarčke.
Delala po receptu, ki si ga svetovala, pa malo po svoje.
syu
21. okt 2012 10:02
Mene pa zanima,če bi se dalo narediti domačo vegeto iz posušene zelenjave in kako?
paulina d
21. okt 2012 10:20
Mi smo enkrat naredili tako, da smo posušeno zelenjavo (mešanico korenja, korenine peteršilja, gomolja zelene in pora) sesekljali kar v električnem sekljalniku, dodala sem malo soli in popra ter posušene in zdrobljene liste peteršilja in zelene, pa malo luštreka. Hranila sem v shrambi, ampak kake tri tedne je trajalo, ker smo jo hitro porabili. Ne vem pa, kako je z obstojnostjo na daljši rok.
Sama imam raje drobno zrezano ali naribano mešanico zelenjave in zamrznjeno v manjših vrečkah.
Vegeto pa občasno uporabim kar tisto kupljeno, tudi jušno kocko.
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem
Carbonara s krompirjevimi tortelini