19. dec 2011 19:35
borka7 je napisal/a: |
In še en bataljon snežakov, ki je res prinesel sneg v naše kraje: Za letos je - bolj ali manj - sezona peke zaključena
|
Borka kako pripraviš tako lepe snežake? Iz česa so?
doloress
19. dec 2011 19:35
borka7 je napisal/a: |
In še en bataljon snežakov, ki je res prinesel sneg v naše kraje: Za letos je - bolj ali manj - sezona peke zaključena
|
Borka kako pripraviš tako lepe snežake? Iz česa so?
doloress
19. dec 2011 19:38
Tudi jaz imam četrtek in petek. Mami v soboto speče potico in gibanico. =) Sama bom od piškotkov spekla breskvice, dedov brk,domačega prijatelja, kokosove poljubčke. Je pa pri nas doma vedno poudarek bolj na pecivu, kot pa na piškotkih. Tako da bo od peciv dve roladi, jogurtove kocke, orehovo skutina pita, borovničevo pecivo in rafaelo oblati.
Bom pa letos prvič poskusila spečt tudi potratno potico.
Dva dni peke, toliko piškotov--->pomoje da v soboto ne bom mogla stat. Kdo bo pa vse to pojedel, se pa tudi sama sprašujem :))) Dobro da je veliko sorodnikov ;)
anky
19. dec 2011 19:51
Snežaki so pa res krasni!!
katti
19. dec 2011 20:49
Katti, hvala
Doloress, snežaki niso moja pogrumtavščina, ampak sem jih delala po tem receptu http://www.kulinarika.net/recepti/14662/sladice/snezaki. S tem, da se mi ob vseh piškotih ni ljubilo delati še biskvita in sem ga kar kupila (). Ker se nisem čisto držala predpisanih količin, je bila masa nekoliko preredka in je v njej pristala še kar zajetna količina čokolešnika, pa ena želatina fix za povrh. Zelo so okusni, samo jih je kar pa škoda jest...
19. dec 2011 23:29
pozdravljene....
danes zaključla s peko piškotov-marmorni hlebčki,kapučino keksi,čokoladni huzarski krapki,pomarančni huzarski krapki,zavihančki,aromatični keksi,medenjaki,rumove kroglice,rafaelo kroglice in plazma kroglice....mogoče jutri še nardim lešnikove poljubčke in cimetove zvezdice...
prosila bi,če ima katera kak dober recept za makov nadev za potico,tak,da ni presuh. .. vnaprej hvala...
cheleste
20. dec 2011 7:46
Cheleste, zelo dober makov nadev imajo sedaj v akciji v Hoferju, samo v informacijo, če bi te utegnilo zanimati
EvaLuna
20. dec 2011 8:26
rožice z nugatom in malinami
čokoladna kolesa s kandirano limono
ježki
katka http://www.mojalbum.com/katka-lopatka/ham-ham-3
20. dec 2011 8:53
Začetnica
20. dec 2011 9:10
Hvala,EvaLuna...če si ga že preizkusila,a si še kej dodala,a si uporabila takega kot je?
lp
cheleste
20. dec 2011 9:41
Cheleste, makov nadev za potico delam po tem receptu (Velika knjiga o peki, CZ): - 250g mletega maka, 1/2l mleka, zavojček praška za vanilijev puding, žlica zmehčanega masla, rumenjak, 100g sladkorja. Mak zavrem s pribl. 4 dcl mleka, pustim 10 minut, da nabrekne, prašek za puding zmešam z ostankom mleka, z maslom, rumenjakom in sladkorjem, to dodam maku in mešam, da enkrat zavre, potem pustim, da se dobro ohladi. Ta nadev sigurno ni suh, mora pa biti ohlajen, preden ga mažeš. Naj ti uspe slastna makova potica!
tajčica
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pad Thai s piščancem
Njoki s šampinjoni in modrim sirom