8. nov 2011 17:35
pri nas vedno uporabljamo kakav iz katerega delamo tudi napitek. torej ne uporabljamo grenkega kakava, ker so naši nori na sladko
sama pa ga nameravam v bližnji prihodnosti kupiti in poskusiti delati tudi z njim.
ledenka_
8. nov 2011 17:35
pri nas vedno uporabljamo kakav iz katerega delamo tudi napitek. torej ne uporabljamo grenkega kakava, ker so naši nori na sladko
sama pa ga nameravam v bližnji prihodnosti kupiti in poskusiti delati tudi z njim.
ledenka_
8. nov 2011 18:07
Rimljanka, kje ga pa kupiš?
Atina
8. nov 2011 18:24
Nekaj podobnega, kot rimljanka, ker ga mož zase kupuje, ali pa pograbim prvo vrečko s kakavom, ki mi v trgovini pride pod roke ... Nikoli pa ne uporabljam kakava, ki je že nared za napitek (nesquick, benko ali kaj podobenga)
mamamia
8. nov 2011 18:45
Rimljanka kje kupite ta kakav? Potem ni potrebno uporabljati grenkega kakava?
Hvala
urska79
8. nov 2011 19:09
Saj ta kakav JE grenek, nazadnje sem ga kupila direktno od tiste, ki ga uvaža. Imajo ga, vsaj občasno, tudi v HiperM, pa v eni trgovinici z zelenjavo in še čim nasporti Kina Šiška. Za kaj več prodajnih mest ne vem. Konec tedna lahko povem kaj bolj natančno, trenutno nisem tam, kjer imam kakav.
rimljanka
8. nov 2011 19:50
Tale 'rimljankin' kakav je tudi meni najboljša grenka različica.
tulka
8. nov 2011 20:30
Za peko uporabljam izključno ta:
Pozdravček!
9. nov 2011 10:43
Jaz sem v zadnjem času uporabila kar Šparovega (grenek kakav, jasno), pa je čisto OK.
Včeraj sem prvič spekla blazinice z marmelado in so tako dobre, da jih bom zagotovo ponovno spekla za praznike. Samo malo več časa si je treba vzet, ker so tako dobre, da jih je treba naredit kar konkretno količino
JJ
9. nov 2011 10:46
yulchi je napisal/a: |
Takrat pečeve z babico izmenično: ona do kosila, jaz popoldan po kosilu vse do noči. Torej je pri naši hiši za božič peciva več kot v slaščičarni |
Ufff, tole je pa še hujše kot služba
JJ
9. nov 2011 15:12
Tudi jaz rada ponudim domače pecivo, v zalogi je vedno škatla za obiske ali domačo "krizo", za Miklavža spečem nekaj vrst piškotov več. Ni mi pa jasno, kam daste te enormne količine peciva, ki ga nekatere tukaj pečete. Nenormalno se mi zdi kakšen mesec dni neprestano peči na kupe piškotov in jih.....kaj? Razdajati naokoli, se nažirati z njimi in potem januarja hujšati? Ne zameriti, ampak ZAKAJ bi človek ravno decembra jedel sladkarije kot obseden?
LisaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pecivo iz bučk
Lazanja v slow cookerju