Praznična peka

msegov  

član od: 7.8.2010

sporočila: 493

4. nov 2011 9:23

No sem vesela, da se vas je nekaj oglasilo ... Verjamem da bo tale tema bolj zaživela, ko bo tudi december bližje ...

Drugače pa ledenka tudi jaz čakam na revije, ki bodo punajele nove recepte za božično peko ... Komaj čakam, da jih nekaj nakupim in preizkusim kaj novega ... :)

Lp

msegov

tunna  

član od: 11.9.2010

sporočila: 288

4. nov 2011 9:55

Jaz bom letos pripravila (zaenkrat je to v načrtu) sledeče:

Če pa kje zasledim še kakšen lušten recept, se bo pa še kaj dodalo spisku

Sporočilo je spremenil(a) tunna dne 04.nov 2011 09:56

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

4. nov 2011 12:27

Imam železni repertoaar, sved aga bim letos malo dopolnila, po trenutnem navdihu. Sem improvozator in pika, vsako leto nekaj noveg ansatne.

V železi repertoar sodijo:

cimetove zvezdice (ki jih zgolj sušim, nič ne pečem), nebeški poljubčki, istarski cukarini, piškoti s kardamomom, rožno vodo in pistacijami (lanskoletni navdih, ki je požel odobravanje pri konzumentih), brizgani pipkoti (baje dobri, kot bi bili kpljeni v Mercatorju, hehe), nugatovi kolački, pa nekaj z marcipanom itd ...

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

4. nov 2011 14:58

Železni repertoar pri nas: keksi po osnovnem receptu Felicite Kalinšek, vsakokrat modificirani po trenutnem navdihu, torej še ne vem, kakšni bodo letos, vsakokrat pač nastane par novih različic. Obvezni repertoar so tudi sadni kruh, engadinska orehova torta, rumove kroglice in orehove gobice. Pa seveda potica za božični večer. Ostalo pa.... kar komu pride na misel, si pač ustvari, ostali pa aktivno sodelujemo potem, ko je treba stvaritve čimprej spraviti z mize; kaj morem, smo pač ješča družina.

Sonja

Ninja24  

član od: 31.3.2007

sporočila: 2692

4. nov 2011 21:18

Tudi jaz že počasi razmišljam o praznični peki in kopičim zaloge oreškov, čokolade in podonbnih sladkosti. Letos bom prisiljena zaradi službenih obveznosti seznam skrajšati, ampak zaenkrat so v planu gumbki, polnjeni brusnični piškotki, polnjeni medenjaki, domači prijatelj, lešnikovo-čokoladne zvezdice, orehove piščali, mufini-jelenčki, pomarančne tortice, kakšni rogljički......se zna zgoditi, da še kaj dodam, kaj zamenjam, sploh če naletim na kak zanimiv nov recept.

Ninja24

tanjaj  

član od: 15.6.2007

sporočila: 918

4. nov 2011 22:36

Hja, tudi jaz sem že naredila seznam, upam da bo držal.

Naredila bom brizgane čokoladne piškotke, huzardske krapke, smetanove piškote, kokosove rogljičke,domači prijatelj,čokoladni poljubčki, nekaj me mikajo pehtranovi... V novemberski čarovniji okusa je nekaj zanimivih receptov, ki se jih splača in se bom katerega ziher lotila.

Drugače me pa prva peka čaka čez en teden. Za očetov roj. dan moram spečt cca. 7kg piškotov. Decembra pa ponovitev, samo z malo drugačnim izborom.

tanjaj

Lissa  

član od: 27.9.2010

sporočila: 4

5. nov 2011 1:09

Jaz imam pa eno prošnjo.

Če morda kdo od vas pozna piškote BOGATINČKE, bi lepo prosila za recept. Ena starejša gospa mi je povedala zanje, pa ni bilo priložnosti za recept. Menda pa se stopijo v ustih :)

Lissa

Ninja24  

član od: 31.3.2007

sporočila: 2692

5. nov 2011 7:42

Lissa, če me spomin ne vara, je bil recept za bogataševe cekine nekaj let nazaj na izboru za naj piškot revije Lisa, glede na ime bi tile bogatinčki lahko bili nekaj podobnega.

Ninja24

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

5. nov 2011 7:54

Pri naju tudi skoraj železen repertoar: orehovi rogljički, linški piškoti, domači prijatelj (oz. italijanski tozzetti), cimetove zvezdice plus po trenutnem navdihu še kakšna vrsta piškotnega peciva. 

Temperature so že prave za novoletno vzdušje, še posebej ker imamo čez dva dni napovedan sneg!!!! 

Saša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti