6. dec 2011 19:59
Hvala za recept Nemeja in link...bom preiskusila in poročala;))
jatija
6. dec 2011 19:59
Hvala za recept Nemeja in link...bom preiskusila in poročala;))
jatija
6. dec 2011 20:18
balea11 je napisal/a: |
Kje pa bi lahko dobila te male kozarce? balea11 |
Njaveč izbire imata običajno Stenko Trzin in Industrijska trgovina Steklarne Hrastnik. Tudi Čebelarski center, Brdo pri Lukovici ima običajno veliko izbiro, cene pa so načeloma višje.
rimljanka
6. dec 2011 21:46
<Za našega novega člana,mojstra ...:
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5137
mamamia
6. dec 2011 22:16
*Etka je napisal/a: |
Tunna mene zanima kako si naredila smrekice - predvsem zeleni del me zanima :) |
Etka in Urska79, nisem mogla prej do računalnika ... za zeleno barvo, pa tudi rumeno in rdečo, uporabim sladkor v prahu (kar sama zmeljem kristalnega v mlinčku za kavo, enem prastarem, hehe), dodam par kapljic limoninega soka in dodam tekočo barvo (foster clarks). Obnesla bi se tudi tista v prahu, sem lani delala z vijolično. Povsem preprosto
tunna http://titabota.blogspot.com/
7. dec 2011 8:39
rimljanka je napisal/a: | ||
Njaveč izbire imata običajno Stenko Trzin in Industrijska trgovina Steklarne Hrastnik. Tudi Čebelarski center, Brdo pri Lukovici ima običajno veliko izbiro, cene pa so načeloma višje.
|
Hvala :)
balea11
7. dec 2011 13:09
Danes sem prvič po nekaj letih in ne najbolj posrečenih poskusih delala medenjake - po receptu moji mehki medenjaki. Okus testa super - ampak: mogoče (no ja, zelo verjetno) sem jih pustila predolgo v pečici - niso zažgani, so pa absolutno trdi....in se dajo jesti samo namočeni v kakšno tekočino. Nisem začetnica v peki, to se mi ni še nikoli naredilo. Se po kakšnem dnevu v zaprti posodi zmehčajo?
Hvala,
LP,
Saša
Saša
7. dec 2011 14:34
V posodo daj še kakšen krhelj jabolka, pa se bodo po nekaj dneh skoraj zanesljivo zmehčali.
Nena
7. dec 2011 14:44
to je en nastvet ja - drugič pa jih manj peci. Jaz jih kar hitro poberem iz pečice, ko so mehki
www.mojalbum.com/naredilaana
7. dec 2011 20:35
Jaz pa imam eno veliko težavo in lepo prosim za pomoč:
za nekaj časa sem se preselila v ZDA in tu je vse drugačno. Zdaj v predbožičnem času skušam speči kaj dobrega (komercialni piškoti, pecivo itd je brezoblično in tako sladko, da je povsem neužitno), pa kar manjka stvari, ki so v Sloveniji samo po sebi umevne. Lepo prosim za pomoč koga, ki ve, kaj je kaj v ZDA (oz. kako se reče slovenskim stvarem v ZDA - East Coast)
Torej:
1. baking soda ni pecilni prašek (sem na žalost ugotovila po ponesrečenih grenkih piškotih). ali je baking powder = pecilni prašek?
2. zmleti orehi, mandlji oz. lešniki: tu imajo npr. almond flour in almond meal. Po konsistenci sodeč je almond meal najbližje zmletim mandljem. Je to to?
3. Klinčkov praktično ne morem dobiti, da o kardamomu in podobnih prazničnih začimbah sploh ne govorim. V trgovinah iščem "cloves". Ali je to prava oznaka?
4. Ruma za peko ali rumove esence prav tako ni za dobiti v navadnih trgovinah - ali je na voljo v liquer store? (mislim majhno stekleničko, ker celega litra ruma res ne bi imela doma)
5. kot kvas je verjetno dober kar suhi "active yeast"?
6. imajo vec vrst moke - predvsem v smislu all purpose, pastry, bleached, unbleached, whole grain, ect. Sama sem za piskote uporabila all purpose unbleached white wheat flour in so bili kar dostojni (tisti brez sode bikarbone). Katero moko je najbolje uporabiti za pecivo (recimo, kaj je mehka in kaj ostra moka oz. ali se teh vrst sploh ne da dobiti?)
7. ali imajo proseno kašo v ZDA?
Najlepša hvala!!
galactica2001
7. dec 2011 20:56
VANJA_v_ZDA nekako tako ima ime ena naša članica , ki je čez lužo pa se obrni nanjo, mogoče ti bo lahko pomagala.
mizarka(http://mizarka.moj-album.com/Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Svaljki s čemaževim pestom
Galette z zelenjavo