Praznična peka

ela113  

član od: 26.4.2011

sporočila: 134

5. dec 2011 1:40

Zdaj bom napisala nekaj, za kar bi bilo verjetno bolje, da ne bi nikoli prišlo v javnost (sramota, kako ravnajo nekateri s hrano!) Lani sem v času božične peke napekla kar nekaj piškotov (med njimi so bili medenjaki, mehki cimetovi keksi, istrski cukarini, cimetove zvezdice,...) in jih spakirala v darilne vrečke, ki smo jih potem razdajali okrog.

Danes brskam po omari v kleti in iščem te darilne vrečke (prozorne potiskane z zvezdicami)... in odkrijem ŠE ENO CELO VREČKO lanskih piškotov. Dizaster... prepričana, da bodo imele naše kure predbožično slavje, si vsebino kar skozi vrečko podrobno ogledam... Nič. Brezhibno. Povoham... diši. Poskusim... ne morem verjet! Dam na mizo... mož me vpraša, ali sem že spekla vse piškote in skupaj z mulci navali na pokušnjo. Niti drobtinica ni ostala...

Tako da... zdržijo eno leto, če so dobro zapakirani. In ČE USPEŠ POZABITI NANJE.

Sporočilo je spremenil(a) ela113 dne 05.dec 2011 01:41

marjeta10  

član od: 5.6.2007

sporočila: 313

5. dec 2011 10:03

No super ,pa sem dobila odgovor na vprašanje,ali lahko počasi začnem s peko piškotov,ali je prehitro.Upam,da bom lahko letos za darila napekla piškotov,ker sem lani decembra obležala zaradi vkleščenega živca v križu,groza

lp in veliko uspehov in užitkov v peki

marjeta10

Sporočilo je spremenil(a) marjeta10 dne 05.dec 2011 10:11

Mayisa.  

član od: 21.2.2010

sporočila: 253

5. dec 2011 10:28

Prosim za recepta ...slastno se sliši in izgleda ...Hvala.

katka lopatka je napisal/a:

Letošnja Miklavževa peka:

črna makova roža

limonice

katka http://www.mojalbum.com/katka-lopatka/ham-ham-3

Mayisa

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15413

5. dec 2011 10:44

Jaz sem dolga leta pekla ene in iste piškote, ki so ostajali v škatli. Letos sem se zaradi sinčka, ki je pravi sladkosned odločila speči drugačne piškote, bolj slastne in dobre.

Tako sem v soboto polno elana spekla brizgane piškote z čokolado - recept od mamamie in orehove rogljičke -recept od bozene. Oba recepta sta odlična in sem ju ocenila z čisto petko.

Zaenkrat bo to vse, sem pa prepričana, da bom morala peko še pred božičem ponoviti, saj bo škatla kmalu prazna.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

mina20  

član od: 19.4.2007

sporočila: 389

5. dec 2011 11:06

Moja peka se je tudi začela. V škatle sem že pospravila piškote iz testomata, medejnake, cimetove zvezdice, kokosove rigljičke, vaniljeve rogljičke, orehove rogljičke. Danes delam kokosove makrone ter čokoladne rogljičke, mami pa orehe in limonine prestice. Na vrsto pridejo še marmeladni žepki, pa rožice z marmelado, pa kakšna rolada in čokoladna potica ter pomarančni piškoti in orehove ploščice. :)  

mina20

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

5. dec 2011 11:18

Eno rundo daril sem letos že podarila: orehovi rogljički, linški pškoti, mandljevi začimbni piškoti, domači prijatelj, preprosti piškoti s čokoladni glazuro in narezanimi lešniki.

Druga runda po 20.decembru, vse zgoraj našteto plus kakšna rojstnodnevna torta/panettone. Letos bo po dolgem času skupaj družina v vsej mednarodni zasedbi. Komaj čakam, še 11 dni!!! 

Saša

urska79  

član od: 24.5.2009

sporočila: 105

5. dec 2011 12:16

Miklavževa peka je zaključena in že čaka na obdaritev.

urska79

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

5. dec 2011 12:40

ela113 je napisal/a:

Zdaj bom napisala nekaj, za kar bi bilo verjetno bolje, da ne bi nikoli prišlo v javnost (sramota, kako ravnajo nekateri s hrano!) Lani sem v času božične peke napekla kar nekaj piškotov (med njimi so bili medenjaki, mehki cimetovi keksi, istrski cukarini, cimetove zvezdice,...) in jih spakirala v darilne vrečke, ki smo jih potem razdajali okrog.

Danes brskam po omari v kleti in iščem te darilne vrečke (prozorne potiskane z zvezdicami)... in odkrijem ŠE ENO CELO VREČKO lanskih piškotov. Dizaster... prepričana, da bodo imele naše kure predbožično slavje, si vsebino kar skozi vrečko podrobno ogledam... Nič. Brezhibno. Povoham... diši. Poskusim... ne morem verjet! Dam na mizo... mož me vpraša, ali sem že spekla vse piškote in skupaj z mulci navali na pokušnjo. Niti drobtinica ni ostala...

Tako da... zdržijo eno leto, če so dobro zapakirani. In ČE USPEŠ POZABITI NANJE.

Sporočilo je spremenil(a) ela113 dne 05.dec 2011 01:41

Poznam to izkušnjo, le da z dobro zaprto pločevinasto škatlo ....

ko sem škatle iz kleti vlekla v gornje nadstropje, je v eni čudno zaropotalo in ko sem odprla, misleč da je notri le manjša škatla, je bilo na prvi pogled sicer res tako, a v manjši škatli je bilo še kar nekaj piškotov ... nihče ni opazil, da so lanski, tudi slabo ni bilo nobenemu ...

mamamia

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

5. dec 2011 14:15

Utrinek vikend peke piškotkov.  Moji mehki medenjaki, ajdovčki, medene plošče 2X, vanilijevi rogljički, čokoladni rogljički, kokosove kocke, čokoladno pomarančni piškoti, kokosove palčke, lešnikove palčke, kokosove kroglice, red and white piškoti, čokoladni cokiji, poldkin marmorni kolač, makov biskvit, domači prijatelj, zamorček v srajčki.

lp, pinka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti