28. sep 2011 19:57
Hvala vsem za nasvete, v največji meri jih bom upošteval in vas tudi obveščal o uspehu/neuspehu.
Moj, meni tako dragi, vrt na okenjski polici ne vem ali bo naslednje leto še aktualen. Sam sem namreč alergik in ugotavljam, da je možno da je tudi tale vrt eden od virov alergije. Glede na to, da sem stalno v stiku z njim je to precej problematično. Ampak bomo videli.
Zdaj pa samo vprašanje glede Melise, zdaj ko sem paradižnik posekal je začela rasti kot zmešana. Dokler bo rasla jo bom izkoriščal za okusen čaj. Glede sušenja. Danes sem jo natrgal, zvezal v šop, opral, posušil in obesil, v njo pa usmeril ventilator ( da se do konca posuši voda s katero sem jo opral, da ne bi prišlo do gnitja/plesni ). Nato pa bi jo pač nekam obesil in čakal. Torej vprašanja:
- kam mi predlagate, da jo obesim
- glede na to, da mora biti na zračnem mestu....ali se ne bo na njej nabiral prah in bom potem to v čaj nesel ?
- ko se do konca posuši, ali naj natrgam in uporabim liste, ali lahko uporabim tudi stebla ? Sam sem imel namen vse skupaj dati v mikser in zmiksati v prah, nato pa spraviti v kozarce.
No, če ima še kdo kakšen nasvet glede melise, bom zelo vesel. :)
goblinsly