26. avg 2011 11:07
multivitamin je napisal/a: |
MamaF - jaz se nikol nisem zgražač, ker bi mel slab dan al pik nate v doloćenem momentu. Ko si ti kake 2 tedna al nekaj takega, pisala o zapiranju čez dan, nisi omenila mačje kuge, kot si to sedaj. Če bi takrat tako napisala bi molčal. Ti si pa nasplošno napisala, da mačkam nič ni, če so same, če jim daš kako igračo in hrano+vodo in jih zapreš v sobo. Govora je bilo o lulanju po sedežni. multivitamin |
Multi, prav zato, ker si se takrat jezil, ko sem napisala naj muco takrat, ko jih ni doma (pa je bilo jasno napisano da gre za odsotnost v času šole in službe), omejijo v en prostor, ko pa pridejo domov naj se ji maksimalno posvetijo, sem te zdaj vtaknila notri. da bodo videli, kaj se z muco sploh dogaja, ko jih ni doma. Zakaj? Kot prvo bo odpadla konstantna slaba volja zaradi polulanih oblazinjenih reči, in se bo vsaj videlo, ali muca z lulanjem protestira, če so oni doma ali ne. Drugo - če hočeš nadzorovati koliko in kam muca lula (medtem, ko te pač ni doma), da sploh vidiš kaj je na stvari, je verjetno to bolj pametno početi, če imaš za nadzorovat samo en prostor, ne pa cele hiše (stanovanja). S tega vidika sem takrat pisala o omejevanju prostora (nikoli pa o "zaklepanju" - pa saj nima smisla). Ker sem računala na to, da se boš spet jezil, ko sem napisala, kako sem jaz imela svojo muco zaprto v ločen prostor, da se ni družila z drugim mačkom (in da so virusi ostali tam notri). Še zmeraj se mi ne zdi noben zločin, če je mačka v času naše nekajurne odsotnosti omejena na, recimo, kuhinjo. Zakaj bi bilo to nekaj tako groznega? Moja kuhinja je velika 20 kvadratnih metrov, eni pa živijo v garsonjerah s 25 kvadrati, pa jih nihče ne obtožuje, da "matrajo" mačke, ki lepo živijo z njimi v istem stanovanju. Kadar nas ni doma, so naše živali pač same - in se kratkočasijo ali dolgočasijo ali kar češ na 16 ali pa 100 kvadratnih metrih. Tudi moj maček ostane doma v stanovanju, ko nas ni doma in pes tudi - da se razumemo - govorim o odsotnosti zaradi dela, šole, opravkov. In jima ni nič hudega - kar jima je lahko hudega je naša odsotnost in ne to, da sta pač v stanovanju. Ja kam boš pa dal mačko v bloku, če ne v stanovanje, pa če je to garsonjera - en majhen prostor, kaj ti preostane?
In zakaj sem te še vtaknila v en post (tvoj citat) - nikakor ne iz žlehtnobe, ravno obatno, ti si takrat napisal, da se mamaF trudi, ni tadrugi pa "dol visi". In tvoj citat sem uporabila zato, da sem pojasnila, da meni ni nič hudega še kaj napisati, samo, da bi "un tadrugi" končno pomagal tej ubogi mački - in nič drugega.
Eh, Multi, a ni škoda, no ...
S čim pa sem zavajala okoli hane in veterinarjev, kot mi očitaš? A s tem, kar ti lahko tudi zdrava kmečka pamet pove, da za živali človeška slana, začinjena in premastna hrana ni primerna? To sem napisala, ja in "reklamirala" še dietno hrano. Zdaj pa čakam, kdaj mi bodo proizajalci nakazali kaj na račun za to veliko reklamo - narejeno samo zato, da bi ta ubogi suh maček o Tumaavgust končno prišel k sebi.
Ko se bo to zgodilo, te pa vabim na pir, pa "peace brothers", pa si bova zgodbe o mačkah pravila - a ne bi bilo to boljše, kot da se midva tule nekaj "prčkava" zaradi nekoga, ki mu očitno (kot si ti prav napovedal) res "dol visi" za svojo žival.
Pa da ne boš mislil, nisem nič jezna nate, samo razočarana nad takimi, ki se samo izgovarjajo in si zatiskajo oči, ko je treba prevzeti odgovornost za svojo žival in tudi nad sabo, ker sem toliko naivna, da sploh "padem noter".
Mojca