17. avg 2011 18:50
Vendelina, jaz se pa ne strinjam. Če se že odločiš za golaževo pojedino, naj bo taka, kot je treba.
Seveda se da pri piknikih udarit tudi kakšen popolnoma drugačen štih, ampak kot sem razumela, je bilo govora ravno o golaževi pojedini.
Tisti, ki se jim bo dvignilo že ob prihodu, bodo seveda samo potrdili statistiko in skoraj dvakrat bo skoraj dovolj .
Eni bodo pa prav veselo vztrajali do praznih kotlov in zelo verjetno še naprej vkakšni betuli, če ne že na kakšni drugi golažiadi, vredni svojeda imena.
Zadovoljni bodo vsi.
Gostitelji še najbolj, saj bo hrane očitno ravno dovolj (v kotlih ne bo nič ostalo).
Rahločutneži, ki bodo vsekakor vedno prišli, potem pa zavijali z očmi nad ordinaire ponudbo, in pojedli ravno toliko robe, da ne bo treba kuhati doma.
Jedci, ki se radi in veselo udeležijo takih pojedin, običajno so seznanjeni z dozami, se tudi ne bodo jezili. Pojedli bodo tisti skoraj poldrugi talar, potem pa žurko nadaljevali kje drugje.
Nobeden se ne bo pritoževal, ampak ko slišim, da gostitelj razlaga, da je bilo vsega ravno prav, mi je hitro jasno kakšnega tipa piknik je to bil.
Pikniki z golažem, čevapčiči in kotleti so bedni, če se količine zmanjšajo.
Kakor tudi tisti s kumaričnimi in jajčnimi sendviči in paradižetom, če se jih pripravlja v kakšnem forštatu.
nola