13. sep 2011 13:51
Splača se pogledati tole stran:
http://www.organko.si/organko/pogosta-vprasanja-227
Ne samo odgovori na pogosta vprašanja, tudi še kaj drugega je zanimivo, da se boste laže odločili kupiti ali ne.
Jaz ga imam in sem zadovoljna. Bakterije očitno res popapcajo zastarano usedlino v odtokih (adijo Mr. Musculo ). Čeprav tudi prej nikoli nismo imeli zamašenih, sedaj vseeno bolje požirajo vodo. V greznici na vrhu ni več "smetane", ki sicer rada zamaši odtočno cev, iz kletnih odtokov pred dežjem ne zaudarja več. Veliko mi pomeni tudi, da lahko vanj zmečem surovo in obdelano meso in mesne odpadke, kajti na kompost se jih nisem upala, ker so jih bodisi odkrili okoliški potepuški mački ali pa so ob razpadanju neznosno zaudarjali, če niso bili zakopani skoraj na dno.
Kar zadeva ravnanje z odpadki po končani fermentaciji bom tudi sama še precej preizkušala. To, kar je napisano, je zame smernica, ostalo bodo izkušnje. To že vem, da ni nujno tekočine odtočiti na vsake 3 dni. Prostor zanjo meri 2 litra in se napolni v 10 do 14 dneh, tudi če vanj mečemo sočno sadje (recimo gnile hruške). Pa še tekočina ima po 10 dneh veliko znosnejši vonj, kot prve dni.
Cila