22. avg 2011 1:10
Evo, da še tu oddelam kar sem dolžen.
Jaz sem se lepo ravnal po vaših nasvetih. Bal sem se delat testo. Ono - kao lubi bog, meni ja nikdar ne bo ratalo. Pol je rimljanka napisala naj vzamem obični mikser. In sem. Ma je letelo okol vse no. Pol sem pogruntal, da sem dal v bolj ozko skledo, da ni prskalo. Pol preden sem skužil, da nastavek za delat pire ni enako nastavku za mešanje testa. Pa dal sem takoj v 3 giro, da je ja čimbol brnelo in posledično letelo okol. Pol mi je začel mikser cvilit, neke čudne zamolkle zvoke. Ajd, sem na koncu v četrtem poskusu na roke naredo. Sem neso moji darling sosedi pokazat, če je okej in je rekla okej.
Also, joj je blo komplicirano. Pol sem vzel pekač, nimam onega za tart in sem dal kr v obični. Malo sem čudno razvlekel v neko blazno neznano matematično obliko od geometrije in rahlo povzdignil robove. Nekak tako, kot pri testu za pizzo.
Mi ni blo všeč in sem hitro dal testo ven in ponovno oblikoval v kepo. In noro na hitro v 500 m oddaljeno trgovino po pekač za tart. Pol je pa šlo. Namazal z maslom, oblikoval lepo oz pilagodil tartu in naložil gor čebulo z mešanco kisle smetane,slanine,paprike pa sušene lisičke,naribani sir, poper,jajca,česen pa še neke oslarije. V glavnem sem kombiniral, kaj je blo doma. Zagrel pečko na 200 in šibno not. Takoj po 3 minutah zmašal na 180 in še 25. Vgasnil in pri tričetrt priprtih vratih pustil še 10 min. Vam rečem famozitet. Ne vem al sem bil sam nase toliko ponosen al res dobro. Prvo rundo sem sam maznil s tremi piksnami pira. Kasneje sem nardil še eno 6x in vključil v ponudbo al filo pač kar je blo doma. Čokolade na morske sadeže in čebulo nisem dodajal. No, morte sam common sence met in gre. Štrudl tud. V glavnem je to malo podobno pizzi. Samo, je up scale +10. Noro fino. Enkrat sem nardil samo ful čebule,smetane,česna in sira. Poleg smo meli pa hladn pir in nektarine hladne na četrtinke. Kaj je to pasalo. Qiche fino slana, nektarine hladne in sladke, prček leden in grenak. Ni bolšega.
Sedaj razmišlam da bi tud melona šla, lubenica. Edino nikakor pršuta ne pečt. Slanino ja al delikatesno karkol že. Samo pršut se ne obnese. Grrrrr, meni je že na pizzi blo odvratno. Svež ja, pečen pa grrrrr. No, okusi so različni ampak to res nekak ne gre. Pol sem čist happy šel za en teden v Zagreb in sem tamo nonstop govoril o mojih dosežkih. Pa me je ena frendica 60+ poslušala pa me mela poln k... in nardila qiche s čebulo,paradižnikom,česom in sardelicama. Mmmm,če ste že jedli komiško pogačo je to nekaj v tem stilu sam da ni testo naokol zavihano. Ma famozno. Zraven smo pili pivo in bevando pa še neko šljivo.
No zaj sem naklamfal. Če kdo najde kako idejo od prej in sedaj od mene naj nardi. Al pa vpraša.
Hvala vam iskrena za začetniško oporo.
Multivitamin
multivitamin