16. jul 2011 12:22
Evo, se spodobi, da jaz poročam malo.
Sem vzel kr kupljeno testo, one plahte testa. Pekel sem za probo v pekaču dolžine 32 in širine 21 cm. Tako, da je bilo prostora za dva ravna zvitka dolžine 30 cm. Pekač sem najprej namazal z maslom. Vzel sem rdečo čebulo, bile so 4 velike, ne vem kok je to v dekah. Ampak od oka kako kilo. To sem narezal na kolobarje in na olivnem olju na kratko podušil z rumeno papriko. Mogoče eno 5 minut. Nisem nič solil in kaj dodajal.
To maso sem nato presipal v eno srednje veliko skledo in počakal,da se je ohladilo. V to sem potem zamešal eno jajce, lonček polnomastne kisle smetane, dodal 250 gramski paket dimljene in na koščke narezane pancete, kavno žličko in pol česnove paste iz tube ter na koncu dodal "poper s soljo in začimbami" od Kotanyi. Tu sem pazil in dodajal to počasi, vsekakor ne veliko.
Nato sem vzel eno plahto testa in jo s čopičem premazal z olivnim oljem, na prvo položil drugo in spet premazal in nato tretjo. Na tretjo premazano sem potem dal prej omenjeno mešanico po skor celi dolžini in eno 7 cm v širino ter vse skupaj zavil kot pri jabolčnem zvitku. Enako za drugega. Po vrhu sem potem s čopičem spet namazal olivno olje in dal pečt na 170, dokler ni blo pečeno. Jaz to ne merim v minutah, pač gledam dogajanje v pečici. Ampak okvirno eno 25 minut do pol ure. Lahko kako minuto manj al več. Na koncu sem vzel ven in povrhu poškropil z radensko ter namazal z rahlo mešanco olja in soli ter posul s sezamom in dal v že več kot napol ohlajeno počico počivat eno 10 minut. Sedaj čakam,da se čist ohladi.
Raje ne vprašajte kako zelo je dišalo, ko se je peklo, ker me je soseda dva štuka nad mano klicala kaj finega copram,da ji nosi vonjave prek balkona v stanovanje. Kak bo okus pa javim danes al pa jutri.
Sem pa vmes razmišljal,da na tak način v bistvu lahko v testo daš karkoli ti paše. Meni se je to noro zaluštalo s čebulo,česnom in panceto in lepo fino ohlajeno.
Po moje se v maso da nametat vse. Seveda ne vem kako bi se obnesla čebula z jabolki. Zaenkrat bom ostal pri nadaljnjem eksperimentiranju na osnovah zelenjava ločeno, sadje po drugi strani itd... Bom sproti javljal.
Multivitamin
multivitamin
Sporočilo je spremenil(a) multivitamin dne 18. 2011 18:55