Res sem jezna, jezna in razočarana.
V sredo sem dobila Deichmannov katalog, kjer so že na prvi strani čevlji z oznako xxl (do 44 št.). Na naslednji strani še eni, lepi, črni, ravno taki, kot si jih želim, tudi z oznako xxl. Te čevlje, čevlje večjih številk imajo samo v Ljubljani in Mariboru. In ker mi Ljubljana ni ravno blizu, mi mož obljubi, da jih greva v soboto iskat. Včeraj popoldne greva najprej v Citiy Park. Iščem čevlje, imajo samo par parov 43 št. Prijazna prodajalka pobrska po računalniku in pove, da imajo dva para 44 št še na Rudniku. Uredu, se zapeljeva na rudnik in tam povprašam za čevlje št 44. Imajo res 2 para vendar eni so natikači, eni pa sandali z plutastim podplatom, skratka nič od tega kar je v katalogu. Zraven mene še ena družina išče večje čevlje. Trgovka mi reče naj obujem št 43, ker, da so številke velike. Pismo, prišla sem po 44 in vem, da mi 43 niso prav, ker jih tudi pod razno nisem spravila na nogo, pa so zaradi mene lahko še tako velike števikle. Malo sem že sitna in vprašam prodajalko, če je res tako malo punc z veliko nogo. Pravi, da sploh ne in da so taki čevlji takoj razprodani. Vprašam jo, kako to, da potem ne naročijo več teh parov in mi še enkrat reče, da takoj poidejo.. Ja jebela cesta no, saj tok sem pa tudi jaz delala v trgovini, da vem da če roba poide prvič se jo naslednjič pač naroči več. Ali kako?? Čevlji pač nisp pokvarljiva roba in nimajo omejen rok trajanja. In po treh dneh, odkar je katalog zunaj pač ni opravičilo, da: takoj poidejo!!!
Kar se tiče modnih trendov in da jih zaradi tega nebi več naročiliker se moda spreminja....bedarija. Moja noga je zrasla do št 44 (včasih celo44,5) in se na modo prav ne morem ozirat. Pač zraven krila obujem lahke teniske (ne vem kako se jim reče--včasih smo jim rekli startarke). Kakšne frajle včasih bulijo v moje noge, pa kaj, ne morem imet k vsaki cunji prilegajočih se čevljev.
V moji omari obstajajo eni, ENI ženski čevlji za katere sem dala celo premoženje (130 e za čevje pač zame ni malo) in na katere res pazim. Ostalo so moški čevlji in športni copati.
In sedaj vprašanje : ali ženske ki imamo večje noge ne smemo biti lepe za isti denar kot ostale?????
Ja vem saj naredijo čevlje po meri, a zakaj jih nebi tudi jaz kupila za 20 ali 30 e.Kje piše da moram za par čevljev dat 100 in več. Tudi jaz bi rada imela pet parov za poletje....PET in ne cele omare.
Ker v vseh trgovinah s čevlji moj nakup izgleda takole:
Jaz: " Dober dan. "
Prodajalka:" Dober dan, lahko pomagam?"
Jaz: " Katero največjo številko ženskih čevljev mate?"
Prod:" Številka 40, mogoče bi se našlo kaj 41."
Jaz: " A tako, hvala. Nasvidenje."
O joj sem se razpisala, samo ne morem pomagat. Sem bila tako jezna in razočarana včeraj, da mi je mož obljubil, da bova šla v Italiji po čevlje in sem še zaradi tega piz..... Zakaj bi morala jaz hoditi v Italijo če lahko ostale kupujejo za vsakim vogalom.
Da nebo zgledalo kot antireklama za dotično trgovino, naj povem, da so edina (ali ena redkih) trgovin, ki imajo, vsaj včasih, večje številke.
Bi bilo lepo, če bi se v Sloveniji glede tega kaj spremenilo....
Hvala za branje mojega tarnanja
Hema