27. maj 2011 22:13
Glej pujsek prvi: to, kar si ti napisal o magnezijevem kloridu enostavno ni res in niti ni nobene teorije po kateri bi to lahko bilo res. Lahko se na glavo postaviš, lahko trdiš kar hočeš, to enostavno ni res. Pa ne, da to ni res, ni res niti en procent od tega kar ti trdiš. A si lahko predstavljaš, kakšne laboratorije ( in zraven strokovnjake ki to ( laboratorije ) znajo uporabljat ) imajo farmacevtske tovarne, če bi MgCl2 pomagal recimo le pri hemoroidih ( tega sem se sedaj spomnil iz tvojega seznama ), bi to pomenilo nekaj velikega za farmacevtsko tovarno, in bi to gotovo že ugotovili. Farmacevtska industrija raziskuje redke organske snovi iz kakšnih egzotičnih rastlin, tale tvoj anorganski klorid je zagotovo že Paracelzus ( verjetno ) temeljito preiskal. Kakorkoli obrneš, to kaj ti trdiš enostavno ni res, pa če se ti na glavo postaviš. A sem bil dovolj jasen? Pa recimo še enkrat, za vsak slučaj: to kar ti trdiš ni res, in če lahko dokažeš le eno od tvojih trditev o delovanju magnezijevega klorida, si preskrbljen do konca življenja. Torej, ti osebno lahko verjameš kar hočeš, ko stopiš v javnost, tvoje verovanje ni zadosti, rabimo kaj več.
Na kulinariki smo zbrani s vseh vetrov, morda so/smo nekateri naivni, večina pa nikakor, in, če nič drugega, znajo/mo logično razmišljat, in če je tako, tole tvoje ne drži vode. Pa, oprosti, ker sem bil direktan, v prvem postu sem bil bolj previdan, pa nisi hotel zastopit, torej še enkrat: to, kar ti trdiš o delovanju MgCl2 enostavno ni res.
Glede nabave MgCl2: to je navadna kemikalija in ni npobenega problema, da bi je nabavil, pri dobavitelju kemikalij, lahko se pozanimaš tukaj, kateri je to, cena je pač kakšna je:
http://www.merck-chemicals.com/slovenia/pharma
pa brez zamere, sam si iskal tak odgovor
ežoj