9. mar 2016 10:12
Mi pa smo že nabrali prve letošnje divje šparglje. Mokro je dovolj, še malo sončka, pa bo.
leny
9. mar 2016 10:12
Mi pa smo že nabrali prve letošnje divje šparglje. Mokro je dovolj, še malo sončka, pa bo.
leny
9. mar 2016 21:42
Leny, smem prašati v katerem kraju približno, že rastejo?
Česenček
10. mar 2016 6:56
Jaz sem jih nabirala v slovenski Istri, Česenček.
leny
10. mar 2016 7:59
Hvala za odgovor, upam da bo kmalu čas dopuščal, da grem še jaz po en šopek teh čudovitih špargljev ;)
Česenček
10. mar 2016 10:23
Za mnoge je verjetno to stara novica, ampak vseeno: že nabiramo čemaž.
sonci
11. mar 2016 11:35
matjaž je napisal/a: |
Regrat in prve rožice za jegermajster. Trobentice in lapuh. Matjaž |
Tudi jaz sem imela namen nabirat rožice za jegermajster, pa me je zdravje prisililo k počitku, upam, da ta vikend še dobim cvetke in kot prvo jih najdem, ker živim na novem terenu.
Ni ga boljšga za bolečine v želodcu kot te rož´ce.
Čemaž mislim da bom še ujela, se že veselim cmočkov, testenin in namaza, mmmmm
Regrat pa itak
Torej ta vikend bom pehta na travnikih
anka
15. mar 2016 18:19
Pri nas že mesec dni nabiram regrat, čemaž je tudi že in pljučnik tudi. Mlade koprive pa komaj zaganjajo.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
23. mar 2016 19:21
Pozdravljeni, mene pa zanima kje v okolici Ljubljane-Ig, Orle, Grosuplje ipd. raste čemaž? Namreč še nikoli ga nisem nabirala pa bi se letos lotila tega projekta. Hvala za odgovore :)
štimka
24. mar 2016 10:58
Pred leti sem se sprehajala po gozdu Staje – okolica Zavoda za prestajanje kazni in je bilo kar nekaj velikih zaplat čemaža.
rdkapica
12. apr 2016 9:26
Regratove cvetove za sirup, "med" in sušim jih za čaj. Prav tako že sušim koprive za čaj.
ČesenčekKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Mini čokoladni hlebčki
Rižek z lososom