30. jan 2004 7:51
Jaz imam tak sokovnik že 3 mesece. Cela družina je zelo zadovoljna, saj vsak večer spije vsak dva dcl soka (za en 2 dcl kozarec potrebujemo 2 jabolki, 1 pomarančo in dva korenčka). Tako naredimo 4 kozarce čistega soka (ne dodajamo vode), več pa ni smiselno, saj se filter preveč zapolni s kosmiči sadja in ga je potrebno za večjo količino vmes očistiti. Res pa je, da pomaranče, limone, grenivke, ananas in podobno južno sadje z debelo lupino olupimo, sicer je grenkoba prehuda. Jabolka, hruške in korenčke pa kar cele. Poizkusili smo že paradižnik in zeleno, z več zelenjave pa bomo eksperimentirali poleti, ko bo le ta zrasla na domačem vrtu.
Glede čiščenja ni nobenih problemov, saj ni nič mastnega in se pod toplo tekočo vodo lepo očisti, rokovanje pa je zelo varno tudi za otroke.
Skratka jaz imam glede tega aparata same pohvale, čeprav sem bila pred nakupom v precepu, saj se mi je zdela cena visoka. Pa sem se odločila za nakup, ker pri hiši ni bilo nobenega sokovnika. Sedaj nam ta sok nadomesti večerjo - pač sadje v tekoči varianti.
Vlasta