19. jan 2004 15:42
Že nekaj dni sledim vašim pogovorom o sokovniku, tako da me je (po nekaj letih!) zagrabilo, da sem potegnila tudi svojega iz "arhiva". Z leti se nabere ogromno raznih strojčkov, žal pa ni prostora za vse v moji kuhinji, tako da malo menjam, pa tudi na kaj pozabim. Sedaj pa ugotavljam, da moj 13 let star AEG sokovnik odlično funkcionira! - hvala vam!
Naredila sem tudi preizkus: iz 2 kg že olupljenih pomaranč sem dobila 1,5 litra soka. Če je to veliko ali malo, ne vem, verjetno je odvisno od sočnosti pomaranč. Cena za 1 kg je bila danes 129,00 sit. Strinjam se, da je sok dovolj sladek in močan, da se lahko malo razredči z vodo. Torej se splača, cenovno in predvsem zdravstveno.
Še na nekaj bi spomnila, kar verjetno že veste: kadar delam jabolčni sok, uporabim tudi jabolčno kašo. Iz nje naredim odlično čežano, tisti pa, ki imate majhne otroke, jo lahko mešate s piškoti, medom...
Ima kdo kakšen nasvet za dobro kombinacijo sokov, lahko tudi zelenjavnih? Na kakšen način uporabljate peso? Surovo?
Lep pozdrav in na zdravje s sokovi!
Gabriela