31. mar 2011 12:10
Meni si simpatičen in marsikdaj se pošteno nasmejim. Sicer imaš res včasih malo prehude izpade, ampak mi je všeč tvoj način razmišljanja in pisanja
Pa da ne bo zdaj to postala Multijeva tema...
Jaz nošenih čevljev ne bi prodajala. Ok, če jih človek obuje 1x za eno uro, v redu, drugače pa res ne. To se mi zdi, kot da bi prodajala nošene spodnjice.
Tudi jaz sem že razmišljala o tem, kako izpade, če neseš elegantne, fine čevlje (pa ne da jih imam) recimo na RK, ampak bolj kot razmišljam, bolj se mi zdi to čisto normalno.
Trenutno res ne najdem strani, ampak nekje na strani od RK ali Karitasa je pisalo, da se daruje (oblačila in obutev), ki jih zaradi velikosti in podobnih razlogov ne moremo nositi, ampak bi jih nosili, če bi nam bilo prav... Torej, da naj ljudje ne darujemo takih stvari, ki so že čisto "hin".
Zdaj sem gledala brošuro od Karitasa, kakšne stvari potrebujejo in zelo lepo piše:
"Prejemniki darovanih stvari so ljudje v gmotni stiski, ki je vir malodušja in izgube samozaupanja. Mnogi od njih se nahajajo tudi v duševnih stiskah.
Z darovanjem oblačil in drugih predmetov, ki so sodobni in lepo ohranjeni, jim pomagamo premagovati občutek manjvrednosti in zaznamovanosti."
Mislim, da napisano ne potrebuje nobene razlage. Mogoče samo tole.kakšni ponošeni in po možnosti strgani supergi gotovo ne bodo pripomogli k premagovanju občutka manjvrednosti in zaznamovanosti.
JJ
Sporočilo je spremenil(a) JanisJoplin dne 31. 2011 12:11