24. mar 2011 21:30
aja, šimfati pomeni obrekovati ;), čevljarju pa mi rečemo šoštar.
s0ncek*
24. mar 2011 21:30
aja, šimfati pomeni obrekovati ;), čevljarju pa mi rečemo šoštar.
s0ncek*
24. mar 2011 21:43
Ja, lučica kakor je rimljanka zapisala to je meso iz tunke, ki je po obdelavi vloženo v zaseko intako počaka zelo dolgo, ja prste smo pa oblizali, da je bilo slišati cmokanje. Se opravičujem, bi morala napisati v oklepaju pravilno izgovorjavo.
zaja
24. mar 2011 22:14
Zaja, ni panike, saj je kar fino tuhtat kaj pomeni kakšna beseda!
Aha sem se spomnila še ene besede. Sicer ni v zvezi z hrano...
Ajštražle- naramnice
lučica
24. mar 2011 22:38
sOnček , moj roj . kraj je v bližini Maribora , na koroškem sem pa živela - žal , zelo kratek čas . Le toliko , da sem spoznala , da so tam doma čudoviti ljudje . Z nekaterimi pa še vedno imamo stike , četudi je od takrat minilo že skoraj 40 let .
A šimfati pomeni obrekovati '? Sem pa to slišala v Mariboru , nisem vedela , da še kje drugje uporabljajo ta izraz . Sicer je pa obrekovanje in fovšija vseslovenski šport .
Lep pozdrav na Koroško , al .
manca51
24. mar 2011 22:48
Se mi je zdelo, da imaš tudi malo koroških "fint" ;)
Lep pozdrav tudi tebi, kjerkoli že si. V'da.
s0ncek*
25. mar 2011 7:06
Z viklarji na glavi in firtuhu na sebi, sedim pri mizi s svojo omico in opapanom in šinfam cez dacajre ...
Nena-morje
25. mar 2011 7:09
Aja ... na mizi pa je tištuh in šalce na ta malih talarjih s kofejom
Nena-morje
25. mar 2011 9:46
lučica je napisal/a: |
Zaja, ni panike, saj je kar fino tuhtat kaj pomeni kakšna beseda! Aha sem se spomnila še ene besede. Sicer ni v zvezi z hrano... Ajštražle- naramnice
|
mi jim rečemo hozntregarji (hose - hlače, tragen - nositi)
pa zizntreger - modrček
zokni
špegli - očala
šimfanje pa je morda bolj kritiziranje kot obrekovanje, amoak tu nekje smo ...
mamamia
25. mar 2011 10:06
šimfati pomeni opravljati, se čez nekoga pritoževati, se na nekoga hudovati, lahko pa tudi obrekovati ali karati; nekoga lahko malo pošimfaš, če je daleč stran ali ga imaš pred seboj, odvisno, koliko te je v hlačah. Skratka, zelo praktična beseda (recimo sosedo šimfaš, ker je bila zadnjič ohrna ko tajfl, ker ni hotla posodit niti za en mali glaž cukra).
Ko smo že pri tovrstnih opravilih - tule jih je še nekaj:
larmati (= zganjati hrup), lahko pa tudi nekoga nalarmaš (to menda ne zahteva razlage, ne?)
da ne omenjam tistih res grdih: fentati ali hinrihtati
Sonja
25. mar 2011 10:49
pa laufati, da te hin ne rihtajo ... mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Sirovi napihnjenčki z dodatkom
Jagodni semifreddo