7. jun 2012 13:04
Imam prijateljico, ki je stra 74 let in je stara toliko kot moja mama.
Pred tremi leti so ji operirali maligni tumor na dojki, ker je vztrajala do 5- zdravnika, ker so ji vsi zagotovili, da je zadeva povsem nedolžna in bodo počakali. Visela sem ji nad glavo, da naj se ne pusti odgnati, dokler ji ne vzmejo celic in jih pregledajo ( hiter pregled je to zavrnil), ker naj bi tako čakala tudi moja, takrat 39 letna prijateljica.
Zgleda zelo dobro, obači se ekstravagantno, končala je fakulteto in odlično obvlada še 3 jezike. ZAto je vse o zdravljenju preberala na spletu.
Po opreraciji je bilo potrebno določiti nadaljevanje zdravljenja, vendar so zavrnili obsevanja, čeprav ni bilo nobenih metastaz in je v odličnem fizičnem stanju.
Vpričo nje je onkolog, ali pa kirurg poklical nekoga in zahteval, da se zdravljanje nadljuje z obsevanjem. Očitno mu je sogovornik na drugi strani rekel, da je prestrara, ker je zdravnik rekel: " Res je stara 71 let, vendar jo moraš videti,"
Ocenil je, da je v tako dobrem stanju, da je vredno podaljšati njene možnosti, da se postara, ker je res zgledal bistveno mlajša kot je v resnici.
Bila je zgoržena. Jaz tudi. Toliko o tem, kaj se splača.
O zdravnikih pa mislim, da morajo s slabimi opraviti sami, da bodo imeli ugled. Zato težko razumem, da si na vse kriplje prizadevajo, da bi obvarovali svoje kolege kritike in odgovornosti, s čemer si pljuvajo v lastno skledo.
Trenutno sem na zdravljenju pri enem dobrem ( ki me kar tika ???) in je slučajno gimnazijski sošolec od te moje prijateljice.
Bivši, ki mi je za udravljenje pritiska okrog 200/110 predlpisal po kozarce vode vsako uro in mi očital, da si domišljam, da me boli glava, kar je posledica zvina vratnih vretenc po prometni nesreči z naletom, najbrć ne dviguje rejtinga in ugleda. Ko sem ga hotela zamenjati, me v ZD ni hotela vzeti noben njegov kolega, ker ne delajo prepisov, kar pomeni, da podpirajo slabe. Šele po posredovanju ZZZRS in diketorja ZD so mi določili zdravnico, ki je tudi že bivša, ker je seveda odšla, in se mu je princip zdravljenja pritiska z vod zelo vtisnil v spomin.
Zdravniki niso bogovi, ampak naj bodo vsaj ljudje, pa bomo bolj zadovoljni in naj kritično ocenijo delo kolegov.
F r i n a