5. jun 2012 19:07
Vendelina jr. je napisal/a: |
No, sedaj je sicer junij, ampak kočno je zdrava večina na forumu ukapirala smisel 8. marca (ni štos v rožicah in darilih). |
Bravo Vendelina!!! Je koncno nekdo to, ne samo skapiral (ok, vem ni prava slovenscina) in to tudi povedal. Ko me je ena clanica tukaj spljuvala z eno smotano kravo za dan zena, ker sem zapisala, da nocem, da mi moj za 8.marec nosi roze, sem mislila, da je samo meni jasno kaj pomeni 8.marec. Prinesi ti v Franciji eni zenski rozo za 8.marec, ker je dan zena ... prvo te bo GRDO gledala in drugo, reskiras, da bos odsel s plavim ocesom. Ker 8.marec se ga praznuje z ozavescanjem pravic zensk. Letos je bil 8.marec v Franciji, poleg ostalih tem, zelo usmerjen v razpravo o druzinskem nasilju in koliko zensk je se vedno v podrejenem polozaju v druzinah ter o fizicnem, verbalnem in ekonomskem nasilju (stevilke so taksne, da te je kar zmrazilo, da se to lahko dogaja leta 2012).
Ni bistvo 8.marca to, da dobim rozo. Naj si jo nekam vtaknejo. Celo leto so zenske (pa ne vse, pa ne non stop), ampak so, teptane in vedno morajo pozreti marsikaj ker so pac zenske ... potem pa eccola, tukaj ti ena rozica, zdaj pa bodi pridna in in tiho.
8.marec je DAN ZENA in njihovih pravic, ne pa dan cvetlicarjev in nepotrebnih daril s katerimi se odkupuje za celoletne krivice. OK, saj vem, zdaj se bo to zdelo tako malo ekstremno (nisem nobena feministka, dalec od tega), ampak se mi je pred nekaj leti zgodilo, da sem prisla na razgovor in skoraj prvo vprasanje, ki so mi ga postavili je bilo ali si porocena, se mislis porocit imas otroke in ali jih mislis imet v naslednjih 5ih letih. Me prav zanima koliko moskim so ze kdaj postavili taksna vprasanja na razgovorih za sluzbo. Ce ugibam ... nic od nic.
urska
Sporočilo je spremenil(a) ursus_le dne 05. 2012 19:53